17 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας

Επίβλεψη του κατεστραμμένου από τις Πυρκαγιές Μάουι από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Επίβλεψη του κατεστραμμένου από τις Πυρκαγιές Μάουι από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 8 / 2023 , 0:51 από news_room

Επίβλεψη του κατεστραμμένου από τις Πυρκαγιές Μάουι από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Η καταστροφή μιας άλλης όμορφης περιοχής της χώρας μας έπληξε, με μαινόμενες πυρκαγιές στο Μάουι της Χαβάης, αναγκάζοντας τις εκκενώσεις και προκαλώντας εκτεταμένες απώλειες κατοικιών και κατασκευών. Υπάρχουν τρεις πυρκαγιές που πλήττουν διάφορα μέρη του Μάουι: Lahaina, Kula και Kihei, οι οποίες υποφέρουν όλες ως αποτέλεσμα ενός άνευ προηγουμένου μετεωρολογικού γεγονότος που προκλήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους του τυφώνα Dora που τρέχει νότια των νησιών της Χαβάης, με τη δύναμη βορειοανατολικών οι εμπορικοί άνεμοι πολλαπλασιάζονται με την περιστροφή του τυφώνα.

Μεγάλο μέρος της Lahaina έχει καταστραφεί, με τους ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια και τα προς το ζην. Τριάντα έξι θάνατοι έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής και πολλοί τραυματίες. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που αγνοούνται, καθώς η ταχύτητα και η ένταση αυτής της πυρκαγιάς έδωσαν λίγο χρόνο για να διαφύγουν στην ασφάλεια. Οι άνθρωποι οδήγησαν ακόμη και στην παραλία για να μπορούν να προστατεύονται στο νερό από τις γρήγορα κινούμενες φλόγες και τελικά διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο παρατήρησε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την ενορία της ιεραποστολής στο Μάουι σε πολλές περιπτώσεις και να δω τις αναφορές για την καταστροφή που προκλήθηκε από αυτές τις πυρκαγιές είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Προσευχόμαστε για όλους όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές να τους δώσει ο Κύριος δύναμη και ειρήνη σε αυτές τις πιο δύσκολες συνθήκες. Προσευχόμαστε επίσης για τους πρώτους ανταποκριτές που εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν αυτές τις πυρκαγιές για να σταματήσουν αυτό το μονοπάτι της καταστροφής».

Ο Δρ. Jeffrey Yepez, Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής Maui, ηγείται μιας προσπάθειας συγκέντρωσης και διανομής πακέτων φροντίδας σε όσους έχουν εκτοπιστεί. Παρέχουν προσυσκευασμένα τρόφιμα, νερό και είδη υγιεινής καθώς και ένα μήνυμα ενθάρρυνσης για όσους υποφέρουν από απώλεια και εκτοπισμό. Οι ενορίτες παραδίδουν αυτά τα πακέτα φροντίδας στο Maui War Memorial Complex. Πληροφορίες για το πώς μπορείτε να κάνετε δωρεά σε αυτή την προσπάθεια θα είναι προσεχείς.

Από το 2012, η ​​Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο έχει μια μικρή αλλά πιστή ιεραποστολική ενορία, την οποία υπηρετούν οι κληρικοί του Αγ. Καθεδρικός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης στη Χονολουλού, Χαβάη. Αυτό το εκκλησίασμα επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τον Ιανουάριο του 2020 για την εορτή των Θεοφανίων και εμπνεύστηκε από την ομορφιά των νησιών και τον ζήλο των οικονόμων που έχουν γαλουχήσει την Ορθόδοξη Χριστιανική παρουσία σε αυτό το νησί. Από την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, η ενορία της ιεραποστολής έχει αυξηθεί και συνεχίζει ακόμη σε αυτό το μονοπάτι.

Η τελευταία ενημέρωση για τις πυρκαγιές του Μάουι: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανακούφισης

Οι προσευχές συνεχίζονται για τους ανθρώπους του Μάουι που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Πολλοί άνθρωποι στη Λαχάινα έχουν χάσει τα σπίτια τους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καταφύγια όπου λαμβάνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η πυρκαγιά στη Λαχάινα είναι τώρα η πιο θανατηφόρα στην ιστορία των ΗΠΑ, με 101 ανθρώπους να έχουν αναφερθεί ως νεκροί μέχρι στιγμής. Οι τουρίστες έχουν εκκενωθεί από το Μάουι και τοπικοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα της περιοχής για να παράσχουν προσωρινή στέγαση σε όσους έχουν εκτοπιστεί.

Υπολογίζεται ότι το 80% των ανθρώπων που ζουν στο Μάουι βασίζονται στον τουρισμό για τα προς το ζην. Με τις ζημιές και τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα, οι άνθρωποι δεν έχασαν απλώς τα σπίτια τους αλλά τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους. Προς το παρόν, υπάρχουν τέσσερις ενορίτες από την ενορία της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής του Μάουι που έχουν υποστεί απώλεια των μέσων διαβίωσης ή των επιχειρήσεων τους. Γνωρίζουμε επίσης έναν ενορίτη από την Καλιφόρνια του οποίου η συγκυριαρχία κάηκε ολοσχερώς.

Η ενορία Maui Mission θα συνεχίσει να παρέχει τα απαραίτητα είδη για αυτές τις οικογένειες. Είναι ευγνώμονες για την εκροή υποστήριξης για να βοηθήσουν στις τοπικές προσπάθειές τους για βοήθεια. Οι διαδικτυακές δωρεές μπορούν να γίνουν εδώ , ή οι επιταγές μπορούν να σταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Maui Greek Orthodox Mission, MEMO: Fire Relief; PO Box 532642, Kihei, HI 96753.

Επί του παρόντος χρησιμοποιούνται κεφάλαια για να βοηθηθούν οι εκτοπισμένοι στα καταφύγια. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια για να βοηθηθούν οι εκτοπισμένοι στην ανοικοδόμηση της ζωής και των μέσων διαβίωσής τους. Εν ολίγοις, η αποστολή Maui υποστηρίζει τόσο άμεσες ανάγκες τώρα όσο και οργανώνεται για να τους βοηθήσει να προχωρήσουν στο μονοπάτι που οδηγεί προς τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Σημειώσεις ενθάρρυνσης και υποστήριξης, ιδιαίτερα από τα παιδιά των ενοριών σας, είναι ευπρόσδεκτες και πρέπει να αποστέλλονται στην παραπάνω διεύθυνση. Αυτός είναι ένας μικρός αλλά ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανακούφισης και να δείξουν αγάπη και υποστήριξη για άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Θησείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 1 / 2022 , 16:35 από news_room Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 η Θεία Λειτουργία της εορτής των αγίου Αθανασίου και Κυρίλλου Αρχιεπισκόπων Αλαξανδρείας και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Θησείο. Της Θείας Λειτουργίας προξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, συνιερουργούντων των ιερέων του […]

Τι ισχύει για την Κυριακή της Ορθοδοξίας μετά την απόφαση των εμπειρογνωμόνων; – Όλες οι αποφάσεις της 19ης Μαρτίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 1:38 από news_room Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 μετά την σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων όπου συνεδρίασε για να αναθεωρήσει η να συνεχίσει τις προηγούμενες αποφάσεις των μέτρων που ισχύουν για την διάδοση του Κορονοϊου , αποφάσισε ώς εξής : Η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ενιαία σε […]