31 °C Athens, GR
20/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Πλήθος πιστών από την Λέρο στον πρώτο εορτασμό της Οσίας Γαβριήλιας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη Λιθουανία Λιτανέυτηκε ο Άγιος Αιμιλιανός στον Λόφο Σκουζέ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τη Τζούλι Φίσερ, Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τη Τζούλι Φίσερ, Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 8 / 2023 , 14:40 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κα Julie Fisher.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η σημαντική ώθηση στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ και η σημασία της συνεργασίας, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων. Η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διάστασης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και, στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα ενόψει προσεχούς επίσκεψης της κ. Δημητρίου στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας το ορόσημο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, υπογράμμισε την ανάγκη όπως ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου διακόπηκαν και να τερματιστούν οι εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στην Αμμόχωστο. Εξέφρασε δε την ελπίδα, όπως η προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και η προοπτική στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)-Τουρκίας, τηρουμένης της αιρεσιμότητας, επενεργήσουν θετικά προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού. Μια τέτοια εξέλιξη, ανέφερε η κ. Δημητρίου, θα επιτρέψει στην Κύπρο να αξιοποιήσει πλήρως τις σημαντικές δυνατότητες που διαθέτει και τις αναδυόμενες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, ειδικότερα σε αυτούς της οικονομίας και της ενέργειας, προς όφελος της χώρας και του λαού της, αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Η κα Fisher επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, εντός των παραμέτρων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προς επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, καθώς και τη στήριξη της χώρας της όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και ΕΕ-Τουρκίας.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκκρεμούντα νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες. Τέλος, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Οι πρεσβυτέρες της εκκλησίας μας, είναι τα δοχεία εκείνα της σοφίας του Αγίου Πνεύματος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Οι πρεσβυτέρες της εκκλησίας μας, είναι τα δοχεία εκείνα της σοφίας του Αγίου Πνεύματος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 5 / 2024 , 19:17 από news_room Ἀρχιεπισκοπικὴ Ἐγκύκλιος γιὰ τὴν Κυριακὴ τῆς Ἐθνικῆς Ἀδελφότητας τῶν Πρεσβυτερῶν. 2 Ἰουνίου 2024 Πρὸς τοὺς Σεβασμιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τὶς Πρεσβυτέρες καὶ τὶς Διακόνισσες, τοὺς Μοναχοὺς καὶ τὶς Μοναχές, τοὺς Προέδρους καὶ τὰ Μέλη τῶν Κοινοτικῶν Συμβουλίων, τοὺς Ἐντιμολογιωτάτους […]

Τον Υπουργό της Ιρλανδίας Micheál Martin δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Τον Υπουργό της Ιρλανδίας Micheál Martin δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 9 / 2023 , 12:05 από news_room Τό ἀπόγευμα τῆς Τετάρτης, 24ης Αὐγούστου / 6ης Σεπτεμβρίου 2023, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐδέχθη τόν κ. Micheál Martin, TD, Ὑπουργόν Ἐξωτερικῶν καί Ὑπουργόν Ἀμύνης τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἰρλανδίας. Εἰς τήν συνάντησιν αὐτήν ὁ Μακαριώτατος ἐνημέρωσε τόν κ. Martin […]