30 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Αμμάν της Ιορδανίας

Επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Αμμάν της Ιορδανίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 8 / 2023 , 15:59 από news_room

Επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Αμμάν της Ιορδανίας

Τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Κύπρου και Ιορδανίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών, συζήτησε χθες, στο Αμμάν, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιορδανία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαναστασίου είχε το πρωί χωριστές συναντήσεις με τους Ιορδανούς ομολόγους του, Υπουργούς Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων και Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εφοδιασμού Δρ. Saleh Ali Al-Kharabsheh και κ. Yousef Shamali, ενώ το μεσημέρι παρακάθησε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του ο Σύνδεσμος Ιορδανών Επιχειρηματιών.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου και Ιορδανίας εξέτασαν την πρόοδο των δύο χωρών στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας και συζήτησαν τους τρόπους για ενίσχυση της μεταξύ τους ενεργειακής συνεργασίας. Ο Ιορδανός Υπουργός Ενέργειας τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα του η ηλεκτρική συνδεσιμότητα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Κύπρου, και εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία με την Κύπρο στον τομέα αυτό. Συμφωνήθηκε δε, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Μνημονίου Συναντίληψης που Κύπρος και Ιορδανία υπέγραψαν το 2014 για συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας, η δημιουργία τεχνικής ομάδας των δύο χωρών για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη με σαφείς δράσεις που θα υλοποιηθούν στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη και την υφιστάμενη συνεργασία τους με χώρες της περιοχής, σε συγκεκριμένα έργα.

Ακολούθησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Παπαναστασίου με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εφοδιασμού της Ιορδανίας κ. Yousef Shamali, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη στοχευμένη και αμοιβαία επωφελή ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου, πρωτίστως μέσω στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για ενίσχυση των συνεργασιών στους τομείς τόσο των υπηρεσιών όσο των προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών σε Κύπρο και Ιορδανία, καθώς και της κρατικής ή/και ιδιωτικής συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις στις δύο χώρες. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν, επίσης, όπως υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας όπου θα καταγράφονται συγκεκριμένοι εμπορικοί τομείς, στους οποίους θα επιδιωχθεί ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

Οι επαφές του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Αμμάν ολοκληρώθηκαν με το γεύμα εργασίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιορδανών Επιχειρηματιών και στο οποίο συμμετείχε αριθμός ντόπιων επιχειρηματιών. Κατά το γεύμα, ο κ. Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να συζητήσει με τους παρευρισκομένους τις ευκαιρίες και προοπτικές που υπάρχουν στην Κύπρο για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι ΑΠΕ, οι υδρογονάνθρακες, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η υγεία, η ναυτιλία, οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, τα ακίνητα και τα επενδυτικά ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 12 / 2020 , 18:22 από news_room Το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει για τον πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων, καλύπτει τις ανάγκες παιδιών που δεν διαθέτουν τα μέσα και ενθαρρύνει την απόκτηση και χρήση συσκευών από εκπαιδευτικούς Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) εφαρμόζει σχέδιο ενθάρρυνσης εκπαιδευτικών για απόκτηση και […]

Νέα Υόρκη : Άτυπη Τριμερής με Αναστασιάδη, Guterres, Τατάρ – Οι δηλώσεις του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 21:16 από news_room Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres παραθέτει γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της Άτυπης Τριμερούς Διάσκεψης προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ersin Tatar στη Νέα Υόρκη. Στις δηλώσεις του προσερχόμενος ο […]