21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος για την Κυριακή των Βαΐων

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος για την Κυριακή των Βαΐων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:54 από news_room

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος για την Κυριακή των Βαΐων

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών προεξήρχε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη Βαϊοφόρο είσοδο του Kυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης και οι κληρικοί του Καθεδρικού Ι. Ναού, τέλεσαν την Θ. Λειτουργία παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι πιστοί τηρώντας την παράδοση, κρατούσαν κλαδιά ελιάς, τα οποία, μετά την ανάγνωση της ευχής των Βαΐων, διατηρούν μέχρι την εορτή της Αναλήψεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ναό ή τα χρησιμοποιούν ιδιωτικά, αντί για λιβάνι στο θυμιατήρι.
Να σημειωθεί, τέλος, πως από αύριο στους Ι. Ναούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα διανέμονται rapid test στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ι.Α.Α. με την Περιφέρεια Αττικής.

Φωτό: Χρ. Μπόνης / Γρ. Τύπου Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 7 / 2023 , 20:44 από news_room Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 τα μέλη αυτής παμψηφεί εξέλεξαν τον επίσκοπο Μηδείας νέο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης των ΗΠΑ. Ο μέχρι πρότινος θεοφιλέστατος επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος είχε […]

synelefsi_orthodoxon_usa_amerikis_elpidoforos_anavalete_i_xeirotonia_alexandrou_adologala

Αναβάλλεται η Χειροτονία του Επισκόπου Αλέξανδρου – Προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου η εποικοδομητική συνεργασία με τη συνέλευση Ορθοδόξων Επισκόπων Η.Π.Α.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 7 / 2022 , 22:49 από news_room Αναβάλλεται η Χειροτονία του Επισκόπου Αλέξανδρου – Προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου η εποικοδομητική συνεργασία με τη συνέλευση Ορθοδόξων Επισκόπων Η.Π.Α. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Με πνεύμα προσεκτικής ευθύνης για τη διατήρηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναβλήθηκε μέχρι να υπάρξει συναίνεση […]