21 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 1:50 από news_room

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.

Οι 105 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής έλαβαν το ξίφος τους ενώ την προηγούμενη ημέρα σε ειδική τελετή έλαβαν τα πτυχία τους.

NewsRoom | Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν ομοίως με την παρουσία τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην Υπουργοί, εκπρόσωποι της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Υπαστυνόμων Β΄.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κλητοράκης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κλητοράκης, προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Χθες Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 το πρωί, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους, ενώ παράλληλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή απονομής των πτυχίων παραβρέθηκαν, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Πηγή: adologala.gr – Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Δύο σοβαρά τροχαία αδικήματα εντόπισε η Τροχαία την Παραμονή των Χριστουγέννων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 16:03 από news_room Δύο από τα σοβαρότερα τροχαία αδικήματα, με το ένα να καταλήγει σε τροχαία σύγκρουση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, εντόπισαν χθες στους δρόμους της Λευκωσίας, τα μέλη της Τροχαίας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 5μ.μ. χθες, τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να διερευνήσουν τροχαία σύγκρουση, που συνέβη στην […]

Για πρώτη φορά εσπερινός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τραπεζούντα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 8 / 2021 , 5:02 από news_room Εσπερινό στην καθολική εκκλησία της Σάντα Μαρία στην Τραπεζούντα τέλεσε χθές το απόγευμα για πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επί τη ευκαιρία και της σημερινής θείας λειτουργία στη Μονή Σουμελά. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ζητήσει άδεια για την τέλεση του εσπερινού από τις […]