19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Συναντήσεις με Κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας είχε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων

Συναντήσεις Κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας είχε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 7 / 2023 , 21:47 από news_room

Συναντήσεις με Κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας είχε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων

Συναντήσεις με τους Κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας πραγματοποίησε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, στο πλαίσιο ενημέρωσής της για θέματα των αρμοδιοτήτων της.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, η κα Αριστοτέλους συναντήθηκε με τον κ. Μιχάλη Μικέλλη, Κοινοτάρχη Ριζοκαρπάσου Ενορίας Ανάβρυσης, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 με τον κ. Γιάννη Παπαπέτρου, Κοινοτάρχη Ενορίας Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 με τον κ. Γιαννάκη Χατζηγιάννη, Κοινοτάρχη Αγίας Τριάδας Αιγιαλούσας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, οι Κοινοτάρχες παρουσίασαν τα θέματα που απασχολούν τις κοινότητές τους. Αναφέρθηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων μας, στις καθημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η κα Αριστοτέλους εξέφρασε τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ιδίας, στους Κοινοτάρχες και στα δίκαια αιτήματα που έθεσαν ενώπιον της, τονίζοντας ότι επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η ευημερία του. Μάλιστα τους διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζει πλάνο δράσεων με βάση το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνάρτηση με τα προβλήματα και ανάγκες τους, όπως αυτά προκύπτουν από τη χαρτογράφησή τους, κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει μαζί τους, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια χειρισμού των θεμάτων και υπογράμμισε ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των εγκλωβισμένων συμπολιτών μας αποτελεί κοινό στόχο.

Η κα Αριστοτέλους εξέφρασε στους Κοινοτάρχες τη συγκίνηση που ένιωσε κατά την πρόσφατη ολοήμερη επίσκεψη της στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εγκλωβισμένοι μας, μέσα από πολύωρες συζητήσεις με τους εγκλωβισμένους μας και περιήγηση.

Τέλος, η κα Αριστοτέλους διαβεβαίωσε τους Κοινοτάρχες της κατεχόμενης Καρπασίας ότι η μεταξύ τους επικοινωνία θα είναι συνεχής, όπως και ο συντονισμός, για επιτυχή αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι μας.

Σχετικά Άρθρα

Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 20:44 από news_room Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανστάσεως του 1821. Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από […]

Το Ισραήλ απαγορεύει τα ταξίδια στις ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Το Ισραήλ απαγορεύει τα ταξίδια στις ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 12 / 2021 , 21:37 από news_room Το Ισραήλ προσέθεσε σήμερα τις ΗΠΑ στον κατάλογό του με τις χώρες στις οποίες απαγορεύει τα ταξίδια, επικαλούμενο τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού. Βάσει της εντολής που δόθηκε, η οποία […]

Pin It on Pinterest