24 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα – Ποια προβλήματα παραμένουν

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα - Ποια προβλήματα παραμένουν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 18:17 από news_room

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα – Ποια προβλήματα παραμένουν

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2023 |  Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον απαιτούμενο μετασχηματισμό μίλησε ο Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton, Φορολογικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του «FinForum 2023», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, ο κ. Καραμούζης διαμήνυσε ότι πλέον έχουμε προσδοκίες, εμπιστοσύνη και σταθερότητα, δηλαδή όλα τα αναγκαία συστατικά για να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

Έχουμε, επίσης, μια κυβέρνηση δεσμευμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να εφαρμόσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα, η επενδυτική βαθμίδα είναι κοντά, ενώ η Ελλάδα καθίσταται ξανά ελκυστική για ξένες επενδύσεις. Υπάρχουν, όμως, και τα αρνητικά, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καραμούζης.

Το δημογραφικό είναι ένα δομικό πρόβλημα, για το οποίο χρειάζεται μια συνολική επαναπροσέγγιση. Παράλληλα, το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι υψηλό, ενώ οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου είναι οι χαμηλότερες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σ’ όλη την Ευρωζώνη. Πρόβλημα αναδύεται κι από το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διάρθρωση της οικονομίας, ο κ. Καραμούζης υπενθύμισε ότι το 68% αφορά την κατανάλωση και μόλις το 14% τις επενδύσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει με την κατανάλωση να μετασχηματίζεται σε επενδύσεις, ξεκαθάρισε. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη για ψηφιακό / ενεργειακό μετασχηματισμό, όπως και για ουσιαστική βελτίωση των εξαγωγών. «Το κρίσιμο είναι να δούμε πώς θα “πάρουν” φόρα οι επενδύσεις, πώς θα αυξήσουμε τις εξαγωγές», σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα σοκ για όλους, ιδίως για τις εδραιωμένες κεντροαριστερές αντιλήψεις που επικρατούσαν στην οικονομία». «Αυτό το σοκ θα κάνει καλό, καθώς όλοι θα πρέπει να διαβάσουν τα νέα δεδομένα. Μπορούμε να πάμε καλύτερα, αρκεί να σπάσουμε αυγά», κατέληξε.

FinForum 2023

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του φετινού Forum συγκαταλέγονται o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και οι Διοικητές: της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Μαντζούφας, ο Επικεφαλής Στρατηγικής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Τρυφινόπουλος καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι: Chris Allen, DG ECFIN Resident Adviser in Athens, European Commission, Jürgen Schaaf, Adviser, European Central Bank (ECB).

Πηγή: Adologala.gr – Φωτογραφία: Naftemporiki

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (11 – 17 Σεπτεμβρίου)  

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (11 – 17 Σεπτεμβρίου)   Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Προδρόμι. Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος. […]

Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022

Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Ενημέρωση εκλογέων για τους προκαταρκτικούς καταλόγους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 12 / 2022 , 23:29 από news_room Η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο αφού πρώτα έχει ήδη προηγηθεί η αναγκαία και σχετική διαβούλευση και συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων […]

Pin It on Pinterest