36 °C Athens, GR
18/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα – Ποια προβλήματα παραμένουν

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα - Ποια προβλήματα παραμένουν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 18:17 από news_room

Ν. Καραμούζης στο FinForum 2023: «Κλειδί» για την ανάπτυξη η σταθερότητα – Ποια προβλήματα παραμένουν

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2023 |  Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον απαιτούμενο μετασχηματισμό μίλησε ο Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton, Φορολογικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του «FinForum 2023», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, ο κ. Καραμούζης διαμήνυσε ότι πλέον έχουμε προσδοκίες, εμπιστοσύνη και σταθερότητα, δηλαδή όλα τα αναγκαία συστατικά για να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

Έχουμε, επίσης, μια κυβέρνηση δεσμευμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να εφαρμόσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα, η επενδυτική βαθμίδα είναι κοντά, ενώ η Ελλάδα καθίσταται ξανά ελκυστική για ξένες επενδύσεις. Υπάρχουν, όμως, και τα αρνητικά, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καραμούζης.

Το δημογραφικό είναι ένα δομικό πρόβλημα, για το οποίο χρειάζεται μια συνολική επαναπροσέγγιση. Παράλληλα, το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι υψηλό, ενώ οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου είναι οι χαμηλότερες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σ’ όλη την Ευρωζώνη. Πρόβλημα αναδύεται κι από το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διάρθρωση της οικονομίας, ο κ. Καραμούζης υπενθύμισε ότι το 68% αφορά την κατανάλωση και μόλις το 14% τις επενδύσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει με την κατανάλωση να μετασχηματίζεται σε επενδύσεις, ξεκαθάρισε. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη για ψηφιακό / ενεργειακό μετασχηματισμό, όπως και για ουσιαστική βελτίωση των εξαγωγών. «Το κρίσιμο είναι να δούμε πώς θα “πάρουν” φόρα οι επενδύσεις, πώς θα αυξήσουμε τις εξαγωγές», σχολίασε.

Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα σοκ για όλους, ιδίως για τις εδραιωμένες κεντροαριστερές αντιλήψεις που επικρατούσαν στην οικονομία». «Αυτό το σοκ θα κάνει καλό, καθώς όλοι θα πρέπει να διαβάσουν τα νέα δεδομένα. Μπορούμε να πάμε καλύτερα, αρκεί να σπάσουμε αυγά», κατέληξε.

FinForum 2023

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του φετινού Forum συγκαταλέγονται o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και οι Διοικητές: της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Μαντζούφας, ο Επικεφαλής Στρατηγικής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Τρυφινόπουλος καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους οι: Chris Allen, DG ECFIN Resident Adviser in Athens, European Commission, Jürgen Schaaf, Adviser, European Central Bank (ECB).

Πηγή: Adologala.gr – Φωτογραφία: Naftemporiki

Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη Ανάσταση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 5 / 2021 , 16:02 από news_room Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Με αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1η Μαΐου 2021, η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος της Α. Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής […]

Αστόρια: Στις 30 Νοεμβρίου η παρέλαση και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πλατεία Αθηνών

Αστόρια: Στις 30 Νοεμβρίου η παρέλαση και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πλατεία Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 11 / 2023 , 23:57 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Το βράδυ της Πέμπτης, 30ής Νοεμβρίου 2023 θα λάβουν χώρα η παρέλαση και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Πρόκειται για την τέταρτη τελετή, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. με την παρέλαση με τους αραμπάδες […]