23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

H Eορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου

H Eορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 5 / 2023 , 20:36 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 10 Μαΐου 2023, στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου. 

Μετά την Απόλυση ο Παναγιώτατος χειροθέτησε στο οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου τον Οσιολ. Ιερομόναχο κ. Μεθόδιο Βολόστσενκο, Ι. Προΐστάμενο της Ουκρανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως, η οποία εξυπηρετείται λειτουργικώς σε αυτόν τον παλαιό και περικαλλή Ναό.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που βρέθηκε κοντά στα μέλη της Ουκρανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως, διότι, όπως είπε, είναι προσφιλή πνευματικά τέκνα της Μητρός Εκκλησίας, τα οποία ξενιτευτήκανε, βρέθηκαν μακριά από την πατρίδα τους, και σε καιρό ειρήνης και σε καιρό πολέμου, όπως τον τελευταίο χρόνο, και είναι άξια αγάπης και υποστηρίξεως.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι κατά την εορτή της Μεσοπεντηκοστής πανηγύριζε η Μεγάλη Εκκλησία της του Θεού Σοφίας.

“Επανηγύριζε αυτή η Εκκλησία μέσα εις την οποία οι πρόγονοί σας κατενύγησαν, ενθουσιάστηκαν, θαύμασαν τα μεγαλεία του Θεού, και αυτή η συγκίνησίς των, μεταφερθείσα εις τον Πρίγκηπα Βλαδίμηρο, έγινε αιτία να εκχριστιανιστεί και να βαπτιστεί ολόκληρος ο λαός των Ρως. Γι’ αυτό την ημέρα αυτή της Μεσοπεντηκοστής πρέπει εσείς ιδιαιτέρως να την γιορτάζετε πάντοτε με συγκίνηση, με χαρά και με ενθουσιασμό”. 

Ακολούθως ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στον νέο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθόδιο Βολόστσενκο, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την εργατικότητα και την αφοσίωσή του στην επιτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσε η Μητέρα Εκκλησία. Όπως είπε, στον σύντομο χρόνο από τη χειροτονία του, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ, και τον διορισμό του ως Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ουκρανοφώνου Κοινότητος, “έδειξε όλες τις αρετές του, τις ικανότητές του, την φιλοτιμίαν του, την εργατικότητά του, και αγαπήθηκε από τους πιστούς”. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι ο νέος Αρχιμανδρίτης θα συνεχίσει με ζήλο, αλλά και με την ταπείνωση και τη σεμνότητα που τον διακρίνει, την ωραία ιερά διακονία του στον Ναό του Αγίου Νικολάου και προς όλη την Ουκρανική παροικία της Πόλεως. Προέτρεψε, μάλιστα, τους πιστούς να τον αγαπούν, να τον υποστηρίζουν και να τον βοηθούν στο έργο του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρμονική συνεργασία που έχει με το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στην Πόλη. “Η σημερινή τιμητική διάκρισις προς τον π. Μεθόδιο δεν είναι μόνο προς το πρόσωπό του, αλλά είναι δι’ αυτού προς ολόκληρη την Ουκρανική παροικία, την οποία περιβάλλουμε με στοργή, αγάπη και με ενδιαφέρον. Τιμώντας τον Ιερατικώς Προϊστάμενό σας τιμούμε όλους εσάς”, τόνισε ο Πατριάρχης.

Στην σύντομη αντιφώνησή του ο νέος Αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο για την αγάπη και για τη συμπαράστασή του προς τους Ουκρανούς που διαβιούν στην Πόλη, και για την τιμή προς το πρόσωπό του, η οποία, όπως είπε, αντανακλάται σε όλο το Ουκρανόφωνο ποίμνιο.

Εκκλησιάστηκαν ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με τη σύζυγό του και στελέχη του Γεν. Προξενείου, καθώς και μέλη της Ουκρανοφώνου Κοινότητος.

H Eορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου H Eορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου

Σχετικά Άρθρα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το φαινόμενο αύξησης της βίας: «Να επαναξιολογήσουμε τη συμπεριφορά μας ως πολίτες και γονείς»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το φαινόμενο αύξησης της βίας: «Να επαναξιολογήσουμε τη συμπεριφορά μας ως πολίτες και γονείς»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 12 / 2021 , 23:30 από news_room H Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε απόψε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση της Unicef για τα 75 έτη Συνεργασίας για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα και τον Κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι αναγνωρίζοντας το […]

ΗΠΑ : Προς διεθνή συμφωνία για τη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 6:16 από news_room Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν το κυριότερο εμπόδιο για την υιοθέτηση μιας διεθνούς συμφωνίας για τη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε στους ομολόγους της, στη σύνοδο της G20, ότι η Ουάσινγκτον εγκαταλείπει την […]