15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε: Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν

Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε: Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 5 / 2023 , 20:01 από news_room

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park, η Τελετή Βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της ομάδας του ΔΑΑ από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Director, Communications & Marketing, τον Ιωάννη Κόλλα, Director, Human Resources και τον Αλέξανδρο Αποστολίδη, ITT Manager. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Δρίτσας, CEO του Elevate Greece SA, μίλησε για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και την σύνδεση των καινοτόμων εγχειρημάτων με εδραιωμένους οργανισμούς.

Την πορεία του προγράμματος The Digital Gate από το καινοτόμο ξεκίνημά του, πριν από σχεδόν 10 χρόνια έως σήμερα, καθώς και την εικόνα του ακαδημαϊκού χώρου και τους τρόπους που αυτά τα προγράμματα ενθαρρύνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, ανέλυσαν ο Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ΟΠΑ, και η Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη ACEin και Partner, Uni.Fund.

Παράλληλα, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους και τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών τους (Proof of Concepts). Συνοψίζοντας τις παρουσιάσεις, η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε την τοποθέτηση στην περιοχή εκτός Σένγκεν ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας πετάλι, ενώ η ομάδα Voice Heard παρουσίασε την εφαρμογή της, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας. Ακόμη, η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων υλοποιώντας μια ειδική περιοχή (pet relief area) στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.

Όπως ανέφερε και ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ITT Director του ΔΑΑ, στόχος της εταιρείας αεροδρομίου είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμα εγχειρήματα και να προωθεί την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο. Παράλληλα στις ομάδες ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος του έτους, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη, αλλά και προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις πιλοτικές εφαρμογές καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Σχετικά Άρθρα

Λιβύη: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 87 τραυματίες από τις συγκρούσεις αντιπάλων παρατάξεων στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 8 / 2022 , 2:01 από news_room Οι μάχες που ξέσπασαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Τρίπολη είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και άλλοι 87 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Λιβύης. Έξι νοσοκομεία της Τρίπολης έγιναν στόχος σε αυτές τις […]

4ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

Μπουένος Άιρες.- Με αθρόα συμμετοχή ομογενών, αλλά και φιλελλήνων από κάθε γωνιά της γης, συνεχίζεται η διεξαγωγή του  4ου Διεθνή Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, με θέμα «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού», που διοργανώνει η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό […]