13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 5 / 2023 , 13:28 από news_room

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και συνεχούς κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού υπό τον τίτλο «Θεολογία» επέδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Εξοχότατη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Διευθυντή του Κλάδου Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) και τον κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, Γενικό Διευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας (ΕΜΥΕΕ) και Διευθυντή Σύνταξης του Περιοδικού «Θεολογία» επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης 31ης Μαΐου 2023, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής επέδωσαν την επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος παρουσίασε προσχέδιο του προγράμματος και το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο είναι: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, οι εργασίες του θα συνεχισθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 12 έως και 14 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι θεολόγοι φιλόσοφοι και ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την συνάντηση έγινε ακόμα γνωστό στην κ. Σακελλαροπούλου ότι η επέτειος συμπλήρωσης εκατό ετών του Περιοδικού τιμάται ιδιαιτέρως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ποικίλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η επανέκδοση, με προσθήκη απόδοσης στη νέα ελληνική, ως Παράρτημα του περιοδικού Θεολογία, η μελέτη του Ιωάννη Καρμίρη με θέμα: «Ο Λούθηρος και ο Μελάγχθων περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας», η μετάφραση στη νέα ελληνική του έργου του J. Daniélou, «Οι απαρχές του Λατινικού Χριστιανισμού», το οποίο βρίσκεται υπό εκτύπωση, όπως επίσης και η μετάφραση του έργου του ιδίου συγγραφέα με τίτλο: «Το μήνυμα του Ευαγγελίου και ο Ελληνιστικός Πολιτισμός», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Εξοχότατη Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κάθε τεύχος του περιοδικού «Θεολογία» από τούδε και στο εξής θα μεταφράζεται άμεσα στην αγγλική γλώσσα, ενώ τής παρουσίασε το πρώτο μεταφρασμένο τεύχος.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής προσέφερε σε δερματόδετο τόμο τα τρία τεύχη του Περιοδικού με θέμα την «Eλευθερία», που εκδόθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Σχετικά Άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ: Περιμένει το ένταλμα παίζοντας γκολφ

Ντόναλντ Τραμπ: Περιμένει το ένταλμα παίζοντας γκολφ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 3 / 2023 , 8:38 από news_room ΜΑΪΚΛ ΜΠΕΝΤΕΡ, ΜΑΓΚΙ ΧΑΜΠΕΡΜΑΝ Πίσω από κλειστές πόρτες στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει σε φίλους και συνεργάτες του ότι καλωσορίζει την προοπτική της σύλληψης και της μεταγωγής του με χειροπέδες συνοδευόμενος από αστυνομικούς κάτω από τα φλας των φωτορεπόρτερ. […]

Τελέστηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:30 από news_room Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την Παρασκευή 6 Αυγούστου σε ηλικία 61 ετών, απηύθυναν σήμερα στην Αθήνα σύσσωμος ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου […]