12 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε το σπίτι Παλαιστίνιου δράστη επίθεσης

Ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε το σπίτι Παλαιστίνιου δράστη επίθεσης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 5 / 2023 , 13:07 από news_room

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το σπίτι ενός Παλαιστίνιους δράστη επίθεσης από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος στο Τελ Αβίβ τον Μάρτιο.

«Οι δυνάμεις του στρατού και οι συνοριοφύλακες κατέστρεψαν σήμερα το βράδυ στο χωριό Νιλίν το σπίτι του τρομοκράτη Μοτάζ Χαουάζα, ο οποίος στις 9 Μαρτίου διέπραξε επίθεση με πυροβόλο όπλο στην οδό Ντίζενγκοφ στο Τελ Αβίβ», από την οποία σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, επεσήμανε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.

Με καταγωγή από τη Νιλίν, μια παλαιστινιακή πόλη κοντά στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Ισραήλ και τη Δυτικής Όχθης περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Τελ Αβίβ, ο 23χρονος Χαουάζα μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του ένοπλου παρακλαδιού της Χαμάς, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης μετά την επίθεση.

Ο δήμαρχος της Νιλίν Γιούσεφ Χαουάζα δήλωσε ότι ο στρατός απομάκρυνε τους κατοίκους της τριώροφης πολυκατοικίας όπου ζούσε η οικογένεια του δράστη της επίθεσης μετά τα μεσάνυκτα, προτού καταστρέψει το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου τα ξημερώματα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανήρτησε βίντεο που δείχνει στρατιώτες να τοποθετούν εκρηκτικά στο διαμέρισμα τη νύκτα και στη συνέχεια να τα πυροδοτούν.

Στη διάρκεια της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού ξέσπασαν συγκρούσεις στη Νιλίν. Ο στρατός επεσήμανε ότι απομάκρυνε «τους ταραξίες». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι αρχές του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι η τακτική της κατεδάφισης των σπιτιών Παλαιστίνιων δραστών επιθέσεων έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, αλλά οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «συλλογική τιμωρία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πνιγμός 25χρονου σε υδατοφράκτη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 3 / 2021 , 18:58 από news_room Εικοσιπεντάχρονος από τη Ρουμανία, ο Catalin Marius, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός σε υδατοφράκτη που βρίσκεται σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 25χρονος είχε μεταβεί μαζί με φιλικό του πρόσωπο γύρω στις 7 το πρωί σήμερα στον υδατοφράκτη […]

Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 20:37 από news_room Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας για τη λειτουργία […]