24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Κένυα: Τουλάχιστον 226 τα θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Στους 226 ανέρχονται πλέον οι νεκροί της «σφαγής της Σακαχόλα», μετά τον εντοπισμό άλλων 15 πτωμάτων, σήμερα, σε αυτήν την περιοχή της Κένυας όπου ο ηγέτης μιας χριστιανικής αίρεσης προέτρεπε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού». Η αστυνομία πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα πτώματα που βρέθηκαν κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι ανήκουν σε πιστούς της αίρεσης του Πολ Νθένγκε Μακένζι, ενός πρώην οδηγού ταξί που αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης. Σήμερα οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή άλλων 14 θυμάτων, όπως είπε η έπαρχος Ρόντα Ονιάντσα. Ένας άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός στο δάσος Σακαχόλα. Από τη νεκροψία-νεκροτομή των 112 πρώτων πτωμάτων διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι πιστοί πέθαναν από την πείνα, ακολουθώντας την εντολή του Μακένζι ο οποίος διώκεται για «τρομοκρατία». Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να γινόταν παράνομη διακίνηση ανθρώπινων οργάνων. Ο Πολ Μακένζι παραδόθηκε στις αρχές στις 14 Απριλίου και παραμένει κρατούμενος. Ένας δεύτερος πάστορας, ο Εζεκίελ Οντέρο, συνελήφθη στις 28 Απριλίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 1:25 από news_room

Στους 226 ανέρχονται πλέον οι νεκροί της «σφαγής της Σακαχόλα», μετά τον εντοπισμό άλλων 15 πτωμάτων, σήμερα, σε αυτήν την περιοχή της Κένυας όπου ο ηγέτης μιας χριστιανικής αίρεσης προέτρεπε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού».

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα πτώματα που βρέθηκαν κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι ανήκουν σε πιστούς της αίρεσης του Πολ Νθένγκε Μακένζι, ενός πρώην οδηγού ταξί που αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης.

Σήμερα οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή άλλων 14 θυμάτων, όπως είπε η έπαρχος Ρόντα Ονιάντσα. Ένας άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός στο δάσος Σακαχόλα.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή των 112 πρώτων πτωμάτων διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι πιστοί πέθαναν από την πείνα, ακολουθώντας την εντολή του Μακένζι ο οποίος διώκεται για «τρομοκρατία». Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να γινόταν παράνομη διακίνηση ανθρώπινων οργάνων.

Ο Πολ Μακένζι παραδόθηκε στις αρχές στις 14 Απριλίου και παραμένει κρατούμενος. Ένας δεύτερος πάστορας, ο Εζεκίελ Οντέρο, συνελήφθη στις 28 Απριλίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Έγκωμη

Ο Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Έγκωμη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 11 / 2022 , 11:30 από news_room Ο Δήμος Έγκωμης, σε συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία Έγκωμης, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τους ηρωικώς πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, με προεξάρχοντα το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας, κ.κ. […]

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των 10 παραρτημάτων του Ωδείου Γερμανός ο Μελωδός (2)

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των 10 παραρτημάτων του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 1 / 2023 , 18:01 από news_room Με ισάριθμες εορταστικές εκδηλώσεις από τα 10 παραρτήματα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος “Γερμανός ο Μελωδός” ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις και ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για το Άγιο Δωδεκαήμερο. Σε όλο το εύρος της μητροπολιτικής περιφέρειας ο κ. Συμεών […]