18 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά – Αντιφωνητή Φαναρίου

Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά - Αντιφωνητή Φαναρίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 5 / 2023 , 12:21 από news_room

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, χοροστάτησε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποτηρά – Αντιφωνητή Φαναρίου.

Στην ομιλία του, ο Παναγιώτατος, αναφερόμενος στη σημερινή εορτή κατά την οποία ψάλλουμε για τελευταία φορά εφέτος το “Χριστός Ανέστη”, επισήμανε ότι η πίστη μας στο σωτηριώδες γεγονός της Αναστάσεως “παραμένει πάντοτε ζώσα καθ᾽ όλον το έτος και όλην την διάρκειαν της ζωής μας. Εν τω Αναστάντι Κυρίω και Σωτήρι ημών «ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν»”. Στη συνέχεια είπε:

“Γύρω από τη μεγάλη εορτή του Πάσχα στρέφονται όλες οι εκκλησιαστικές εορτές, κινητές και ακίνητες. Η Ανάστασις είναι η πηγή και ο προορισμός του πνευματικού μας βίου, η αφετηρία και η κατάληξις της εν Χριστώ ζωής μας. Ο Κύριός μας με τον θάνατο και την εκ νεκρών έγερσίν Του έδωσε ζωή ακόμη και σε εκείνους που ευρίσκοντο εν τοις μνήμασι, στους νεκρούς. Ζωοποιεί και τον καθένα από εμάς και περιμένει την προσωπική μας απάντησι στην θείαν κλήσιν Του να συναναστηθούμε μαζί Του εν τη βασιλεία Του.

Ας ζούμε, λοιπόν, ως τέκνα του Αναστάντος Λυτρωτού μας, ας περιπατούμε ως τέκνα φωτός, «μη ως άσοφοι, αλλ᾽ ως σοφοί», και ας είμαστε πλήρεις ακτινοβολίας και αγάπης προς όλους! Ας πάρουμε στο χέρι μας την αναμμένη από το ανέσπερο και άγιο φως της Αναστάσεώς Του λαμπάδα μας όχι μόνο για να φωτίσουμε τον δικό μας δρόμο, αλλά και για να μεταλαμπαδεύσουμε το φως αυτό εις τους καθημένους εν σκότει και σκιά θανάτου.”

Και ο Παναγιώτατος τόνισε:

“Η νέα κτίσις που μας χαρίζει ο Αναστάς Κύριος δεν επιτρέπει μίσος και εχθρότητα, αλλά μόνον αγάπη, αγάπη άνευ ορίων, συγκατάβασι και κατανόησι. Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι είμεθα γνήσιοι μαθητές του Αναστάντος, εάν έχουμε αγάπη προς αλλήλους και προς πάντας. Και εάν κηρύττουμε πάντοτε και μόνον την ειρήνη και την συναδέλφωσι μεταξύ των ανθρώπων και των λαών, και όχι τον πόλεμον, βαπτίζοντάς τον, μάλιστα, «ιερόν», προκειμένου να γίνουμε αρεστοί και να κολακεύσουμε μια αυταρχική κοσμική εξουσία! Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε βεβαίως θα υπάρξη «ιερός πόλεμος»! Ιερότης και πόλεμος είναι δύο έννοιες εκ φύσεως αντίθετες μεταξύ τους και αλληλοαναιρούμενες, μη δυνάμενες υπό οιανδήποτε μορφήν να συνυπάρξουν!

Την αλήθεια αυτή δεν λησμονεί η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, η οποία, στο διάβα των αιώνων, από αυτήν εδώ την Πόλι, παρά τις πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις, δεν έπαυσεν ούτε στιγμή να αναγγέλλη εις τα πέρατα της οικουμένης, εις τους εγγύς και εις τους μακράν, «το φαιδρόν της Αναστάσεως κήρυγμα», να ψάλλη το «Χριστός Ανέστη», να βιώνη την Ανάστασι του Κυρίου ως ζώσα πραγματικότητα, ως υπαρξιακό γεγονός στη ζωή των πιστών.”

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος εξέφρασε την Πατριαρχική ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο στην Κοινότητα από τον προσκαίρως απουσιάζοντα, για λόγους υγείας, Θεοφιλ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό, Επόπτη της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, στον οποίο απηύθυνε θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση. Επίσης, συνεχάρη για τη διακονία τους τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φιλόθεο Κελεπούρη, ο οποίος προσφώνησε τον Παναγιώτατο εκ μέρους του Επόπτη της Περιφέρειας, καθώς και τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Αθανάσιο Μαμάση, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ιερατικές ανάγκες της Κοινότητας.

Το απόγευμα ο Παναγιώτατος χοροτάστησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά τον Μ. Εσπερινό για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά - Αντιφωνητή Φαναρίου Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά - Αντιφωνητή Φαναρίου Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά - Αντιφωνητή Φαναρίου Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Άγιο Γεώργιο Ποτηρά - Αντιφωνητή Φαναρίου

Σχετικά Άρθρα

Προεδρικό: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Προεδρικό: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 1 / 2024 , 21:48 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα 25 Γενάρη 2024, με τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος την ενημέρωσε σχετικά για τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη […]

xeirotonia_diakonou_mitropoli_neas_ionias_eidiseis_adologala

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 3 / 2024 , 18:17 από news_room Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 (Β’ Νηστειών), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή του […]