15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Έφτασε στις ΗΠΑ ο νέος πρεσβευτής της Κίνας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 5 / 2023 , 14:26 από news_room

Ο νέος πρεσβευτής της Κίνας έφτασε χθες, Τρίτη, στις ΗΠΑ και δεσμεύθηκε να αναλάβει «τη βαριά ευθύνη» να διαχειριστεί «τις σοβαρές προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σίε Φενγκ, διπλωμάτης καριέρας που έχει ήδη μακρά εμπειρία στην Ουάσινγκτον, έφτασε στη Νέα Υόρκη χθες, ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία. Αντικατέστησε τον Τσιν Γκανγκ που αποχώρησε από τη θέση του πρεσβευτή για να γίνει υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.

«Αυτή τη στιγμή οι σινοαμερικανικές σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες και σοβαρές προκλήσεις», δήλωσε ο Σίε στους δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο.

«Νιώθω ταυτόχρονα τεράστια αίσθηση καθήκοντος και βαριά ευθύνη. Οι συνάδελφοί μου και εγώ θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας και θα σταθούμε στο ύψος της αποστολής μας», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κίνα, ο Νίκολας Μπερνς, οργάνωσε ένα «αποχαιρετιστήριο δείπνο» για τον Σίε πριν από την αναχώρησή του, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έκανε λόγο για «τις πάντα δύσκολες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας». «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του από τη νέα του θέση», πρόσθεσε ο Μπερνς.

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο 59χρονος Σίε κατάγεται από την επαρχία Ζιανγκσού και μέχρι πρότινος ήταν υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος του υπουργείου στο Χονγκ Κονγκ. Βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών τουλάχιστον από το 1986 και για μεγάλο διάστημα εργαζόταν στο γραφείο βορειοαμερικανικών υποθέσεων. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εργάστηκε στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, προτού αναλάβει τη θέση του πρεσβευτή στην Ινδονησία.

Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της έντασης στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και λόγω της Ταϊβάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολή Λεμεσού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:40 από news_room Την Παρασκευή 16 Απριλίου το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Ύψωνα.

Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου για την εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 0:44 από news_room Επί τη θεομητορική εορτή του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου ο μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απεύθυνε την κάτωθι επιστολή* προς το ευσεβές πλήρωμα της βουλγαρικής εκκλησίας: ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, Την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη γιορτάσαμε την έναρξη της νέας χρονιάς της Εκκλησίας […]