20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 5 / 2023 , 18:55 από news_room

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ εόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) εγκαινιάζοντας, στη Βιβλιοθήκη του, Έκθεση Παιδικής Τέχνης. Τα Εγκαίνια τέλεσε η έντιμη Υπουργός Παιδείας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Τα έργα της Έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας «Ταξίδι στη βυζαντινή τέχνη» και «Ύμνος στην Ελευθερία», τα οποία διεξάγονται στο Βυζαντινό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Ιδρύματος, από το 2009 και το 2013 αντίστοιχα.

Η εκδήλωση άνοιξε με ψαλμούς από το Κλιμάκιο του Χορού Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Χρίστου Κουκλιώτη ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Λευκωσίας κ. Λεώνης Ορφανίδου (ως εκπροσώπου του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη), της επιθεωρήτριας Τέχνης Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Τερέζας Λαμπριανού και, τέλος, της Υπουργού Παιδείας Δρ. Μιχαηλίδου. Στο σύνολό τους οι ομιλητές τόνισαν τον ρόλο των μουσείων στην καλλιέργεια της ιστορικής γνώσης και τον ρόλο της Ιστορίας στη διαμόρφωση πολιτών με εθνική αυτοσυνειδησία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Κωνσταντίνο Ιωάννου και Θεοδώρα Καχριμάνη συγκίνησαν το κοινό με τα τραγούδια τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην Έκθεση από τον Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου και της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Δρ. Ιωάννη Ηλιάδη και τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Τζούλια Ηλιάδου, η οποία είχε την ευθύνη της υλοποίησης των προγραμμάτων.

Κατά την ξενάγηση μαθήτριες και μαθητές, που έλαβαν μέρος στα προγράμματα, επισήμαναν την πολλαπλά θετική επίδραση της εμπειρίας.

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τους μικρούς δημιουργούς όσο και τους συντελεστές των προγραμμάτων.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την Έκθεση καθημερινά, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. Τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα έως και τον επόμενο Μάιο, οπότε θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέες μαθητικές δημιουργίες.

Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Έκθεση Παιδικής Τέχνης στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Δυτική Αττική

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 5 / 2021 , 2:54 από news_room Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα με μελέτη και στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα  Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Π. Τζεφέρη συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον εισαγγελέα του Αρείου […]

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 - Adologala.gr

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 8 / 2022 , 5:28 από news_room Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Με αφορμή την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022, ο σεβασμιώτατος  κ.κ. Ιγνάτιος απευθύνει μήνυμα προς τους πιστούς της ιεράς μητροπόλεως Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού: Αγαπητοί μου πατέρες […]