23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 4 / 2023 , 14:12 από news_room

Επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Τύμβου, στον Κήπο των Ηρώων, όπου φυλάσσονται τα οστά των Εξοδιτών, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων, των οργανώσεων και των φορέων της Ιεράς Πόλεως κατέθεσαν στεφάνια, τιμώντας του αθάνατους νεκρούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στο παλαιό Κοιμητήριο του Μεσολογγίου, όπου τελούνταν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού. Κατά το σύντομο κήρυγμά του στους πιστούς τόνισε, ότι με το θαύμα της Εγέρσεως του Λαζάρου ο Χριστός αποδεικνύει, ότι είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. «Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή∙ ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται». Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να εγκαταστήσει μία νέα ηθική ιδεολογία∙ δεν ήρθε στον κόσμο για να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει ένα νέο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Ήρθε για να νικήσει τον θάνατο και να προσφέρει στον άνθρωπο και πάλι την προοπτική της αιωνιότητας.

Για αυτό πρέπει να τον αγαπήσουμε, να τον υπακούσουμε, να γίνει η ζωή του ζωή μας και τότε ο θάνατος, όποτε και με όποιον τρόπο και αν έρθει, θα είναι απλά το πέρασμά μας από τα γήινα στα ουράνια, από τα πρόσκαιρα και τα εφήμερα στα αιώνια και τα παντοτινά.

Στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κωνσταντίνου, που αναπαύεται στο παλαιό Κοιμητήριο της Ιεράς Πόλεως.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετέβη στο Ιστορικό Μουσείο της Διεξόδου και συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία το Μεσολόγγι τιμώντας τις χώρες των Φιλελλήνων, τίμησε την Ελβετία. Η εκδήλωση περιλάμβανε τα εγκαίνια της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, με αναφορά στον Μεσολογγίτη, τον Δημοσιογράφο, τον Ελβετό Ιωάννη – Ιάκωβο Μάγερ, που περιλαμβάνει τεκμήρια από το αρχείο και την Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ και πίνακες του Φειλέλληνα, δωρεά του κ. Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρέσβη της Ελβετίας κ. Stefan Estermann.

Ακολούθησε συναυλία λογίας μουσικής από το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», με τίτλο: «Το άσμα της Εξόδου» για φωνή και πιάνο, με έργα αποκλειστικά για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμός για τον μήνα Δεκέμβριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Αγιασμός για τον μήνα Δεκέμβριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 12 / 2021 , 20:54 από news_room Με την ευκαιρία τής έλευσης τού νέου μηνός Δεκεμβρίου, τού τελευταίου για το τρέχον έτος 2021, τελέστηκε το πρωί τής Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021, στο γραφείο τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο μηνιαίος αγιασμός, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Νιτρίας […]

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία Αττικής

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία Αττικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 6 / 2023 , 22:56 από news_room ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή  30 Ιουνίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία Αττικής, εορτή, η οποία συμπίπτει φέτος […]