24 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 4 / 2023 , 14:12 από news_room

Επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Τύμβου, στον Κήπο των Ηρώων, όπου φυλάσσονται τα οστά των Εξοδιτών, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων, των οργανώσεων και των φορέων της Ιεράς Πόλεως κατέθεσαν στεφάνια, τιμώντας του αθάνατους νεκρούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στο παλαιό Κοιμητήριο του Μεσολογγίου, όπου τελούνταν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού. Κατά το σύντομο κήρυγμά του στους πιστούς τόνισε, ότι με το θαύμα της Εγέρσεως του Λαζάρου ο Χριστός αποδεικνύει, ότι είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. «Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή∙ ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται». Ο Χριστός δεν ήρθε στον κόσμο για να εγκαταστήσει μία νέα ηθική ιδεολογία∙ δεν ήρθε στον κόσμο για να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει ένα νέο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Ήρθε για να νικήσει τον θάνατο και να προσφέρει στον άνθρωπο και πάλι την προοπτική της αιωνιότητας.

Για αυτό πρέπει να τον αγαπήσουμε, να τον υπακούσουμε, να γίνει η ζωή του ζωή μας και τότε ο θάνατος, όποτε και με όποιον τρόπο και αν έρθει, θα είναι απλά το πέρασμά μας από τα γήινα στα ουράνια, από τα πρόσκαιρα και τα εφήμερα στα αιώνια και τα παντοτινά.

Στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κωνσταντίνου, που αναπαύεται στο παλαιό Κοιμητήριο της Ιεράς Πόλεως.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετέβη στο Ιστορικό Μουσείο της Διεξόδου και συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία το Μεσολόγγι τιμώντας τις χώρες των Φιλελλήνων, τίμησε την Ελβετία. Η εκδήλωση περιλάμβανε τα εγκαίνια της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, με αναφορά στον Μεσολογγίτη, τον Δημοσιογράφο, τον Ελβετό Ιωάννη – Ιάκωβο Μάγερ, που περιλαμβάνει τεκμήρια από το αρχείο και την Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ και πίνακες του Φειλέλληνα, δωρεά του κ. Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρέσβη της Ελβετίας κ. Stefan Estermann.

Ακολούθησε συναυλία λογίας μουσικής από το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», με τίτλο: «Το άσμα της Εξόδου» για φωνή και πιάνο, με έργα αποκλειστικά για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 14η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Σχετικά Άρθρα

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 10 / 2021 , 7:15 από news_room Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΜΠΑΛΑΣ ΚΥΡΟΥ ΙΩΝΑ Την Κυριακή, 17η Οκτωβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του […]

Ελληνική Αστυνομία : Έρευνα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας

Ελληνική Αστυνομία : Έρευνα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 18:08 από news_room Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, παρουσία Εισαγγελέα, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, το Τμήμα […]

Pin It on Pinterest