25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 3:28 από news_room

Με αισθήματα θρησκευτικής ευλαβείας και βαθειάς συγκινήσεως, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πέμπτης ηπείρου συνέρρευσαν κατά χιλιάδες τη Μεγάλη Παρασκευή στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να προσκυνήσουν τους ανθοστολισμένους Επιταφίους και να ψάλλουν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τα Εγκώμια: «Η ζωή εν τάφω…», «Αι γενεαί πάσαι…», «Ω γλυκύ μου Έαρ…».

Στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, όπου οι ομογενείς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μ. Παρασκευής ήταν ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Thomastown. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ενώ προεξήρχε της Περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους του Thomastown, περιστοιχούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, και τον ιερό Κλήρο, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ευλαβών πιστών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με συγκίνηση στο πολυπληθές εκκλησίασμα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και εμψυχώσεως ενόψει της Αναστάσεως του Θεανθρώπου. «Μην ξεχνάτε ότι για να φτάσουμε στο Μ. Σάββατο και να πούμε το “Χριστός Ανέστη”, πρέπει να περάσουμε από τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή», υπογράμμισε εισαγωγικά και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς σταύρωση. Αυτό να έχετε στη σκέψη σας και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας, να μην χάνετε ποτέ το κουράγιο σας, να μην χάνετε ποτέ την πίστη σας. Αυτό είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Έχουμε πίστη στον Θεό και έχουμε τον Χριστό μπροστά μας. Αυτόν ακολουθούμε και από Αυτόν παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος παρακάλεσε τους ομογενείς να διατηρούν την πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους, επισημαίνοντας με έμφαση: «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά για να το κληροδοτήσουμε και να το παραδώσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη στα παιδιά μας». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Ανάσταση.

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω Το ένα τάλανο

Επικήδειος λόγος Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου στην Κηδεία του πρώην δημάρχου Μόρφου Χαράλαμπου Πίττα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 17:26 από news_room Ἐπικήδειος λόγος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἐξόδιο ἀκολουθία τοῦ πρώην δημάρχου  Μόρφου Χαράλαμπου Πίττα, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας (Ἁγίας Φυλάξεως) τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Λεμεσοῦ (18.5.2021).  

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση adolo gala galaadolo

Επιχείρηση του στρατού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό των οδηγών από τους δρόμους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 1 / 2022 , 14:05 από news_room Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό […]