19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η επάρκεια και η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η επάρκεια και η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 4 / 2023 , 15:54 από news_room

Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος σε υπεραγορές ενόψει των εορτών του Πάσχα

Επιθεωρήσεις σε υπεραγορές πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, ενόψει της εορτής του Πάσχα, προκειμέου να ενημερωθεί για την επάρκεια και την ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Τον κ. Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και οι Διευθυντές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Γεωργίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι από την περιοδεία διαπιστώνεται επάρκεια αγαθών. Όπως ανέφερε, οι πολίτες αγοράζουν λαχανικά, φρούτα και κρέας. Αναμένεται, είπε, να συνεχιστεί η κίνηση στην αγορά τις επόμενες μέρες με κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο.

Κληθείς να πει τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι που διενεργούνται από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι ο σκοπός των επισκέψεών του στις υπεραγορές είναι να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι ότι τα κρέατα είναι καλής ποιότητας, ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τυροκομικά προϊόντα καθώς και τα ψαρικά είναι σε υψηλά επίπεδα και ασφαλή για την υγεία των πολιτών». Επιβεβαίωσε δε ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι, έτσι ώστε να δοθούν στον καταναλωτή προϊόντα ασφαλή για κατανάλωση.

Ερωτηθείς για τις τιμές των προϊόντων και σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι γίνεται λόγος για αύξηση ύψους 25% στην τιμή του κρέατος, ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι οι τιμές καθορίζονται από τους νόμους της αγοράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει διαπιστωθεί πως οι τιμές ειδικά στα λαχανικά είναι ικανοποιητικές και χαμηλότερες από πέρσι.

Ο Υπουργός Γεωργίας υπογράμμισε, επίσης, ότι επιθεωρήθηκαν και τα προϊόντα οίνου και έστειλε το μήνυμα πως στηρίζουμε και οφείλουμε να στηρίξουμε τα κυπριακά προϊόντα.

Από πλευράς του, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης δήλωσε ότι, αναφορικά με τις σφαγές των ζώων, έχει παρατηρηθεί ελαφρά μείωση φέτος σε σχέση με πέρσι. «Λαμβανομένων όμως υπόψη και των διακινήσεων που έχουν γίνει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε σχεδόν στα ίδια με πέρσι επίπεδα όσον αφορά τον αριθμό των ζώων που έχουν σφαγεί και τον αριθμό των σφαγείων τα οποία έχουν διακινηθεί. Έχει γίνει σφαγή περί των 25.000 μηρυκαστικών και η διακίνηση άλλων 2.750 σφάγιων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλυφθεί η ανάγκη της αγοράς», σημείωσε ο κ. Πίπης, ενώ συμπλήρωσε πως οι σφαγές θα συνεχιστούν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, γεγονός που θα καλύψει τις ανάγκες του κόσμου ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών επισήμανε ότι αυτοί έχουν εντατικοποιηθεί λόγω των εορτών του Πάσχα από τις 8 του Απρίλη και θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 του μήνα, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι ρουτίνας κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Σκοπός, εξήγησε, είναι να διασφαλιστεί ότι θα διατεθούν προς κατανάλωση κατάλληλα και ασφαλή προϊόντα και θα αποτραπεί οποιαδήποτε εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

Τέλος, ερωτηθείς εάν χρειάστηκε να αποσυρθούν κάποια προϊόντα από την αγορά, ο κ. Πίπης είπε ότι υπήρξαν δύο κατασχέσεις, μια σε επίπεδο σφαγίων λόγω τραυματισμών των ζώων και μια σε κατάσχεση δύο σφάγιων σε συγκεκριμένο κρεοπωλείο λόγω μη σήμανσης.

Σχετικά Άρθρα

ieros naos agias annis peristeriou - lofos aksiomatikon - ypodoxi ieron leipsanon - ioynios 2021

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 6 / 2021 , 6:36 από news_room Το απόγευμα της 6ης του μηνός Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή ιερού θησαυρίσματος(ιερού λειψάνου) του αγίου Λουκά του ιατρού στον ιερό ναό της Αγίας Άννης Περιστερίου όπου στο άκουσμα της ελεύσεως του ιερού λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως προσήλθε στον ιερό ναό […]

Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο συναντάται ο Μπλίνκεν στην Δυτ. Όχθη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 1 / 2023 , 22:55 από news_room Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Δυτική Όχθη προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο τελευταίο σκέλος εντατικής διπλωματικής ακολουθίας όπου αναγκάστηκε να κάνει έκκληση στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους για αποκλιμάκωση. Στη Ραμάλα, παλαιστινιακό έδαφος που […]