12 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 4 / 2023 , 13:53 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος ανταποκρίθηκαν και απάντησαν σε ομογενειακή ιστοσελίδα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης σχετικά με τις καθαιρέσεις των πρώην και νυν προέδρων της κοινότητας, Φώτιου Παπαμιχαήλ, Έβαν Χριστάκου και Στέφανου Θωμάτου, αντίστοιχα και απέστειλαν κοινό ανακοινωθέν.

Στο ανακοινωθέν δεν γίνεται ούτε η παραμικρή νύξη τόσο στην καθαίρεση των προαναφερόμενων λαϊκών ηγετών, όσο και στα ουσιαστικά αίτια που οδήγησαν στις καθαιρέσεις και μάλιστα την εβδομάδα της Διακαινησίμου με συνέπεια να εντείνεται η σεναριολογία.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο – σε ανεπίσημη μετάφραση – του κοινού ανακοινωθέντος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου σχετικά με τα τεκταινόμενα την προηγούμενη εβδομάδα στην μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η Αρχιεπισκοπή και η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας πρόσφατα ανήγγειλαν σχέδιο αντιμετώπισης των σύνθετων προβλημάτων που επηρέασαν δυσμενώς τον Άγιο Δημήτριο και τα οποία προκάλεσαν την οικονομική παρακμή των προσφάτων ετών.

«Αυτή είναι μια από τις πιο εικονικές κοινότητες, η οποία διατηρεί το μοναδικό Ελληνορθόδοξο Λύκειο της χώρας. Το ένδοξο παρελθόν του και η σημερινή δυναμική του μας παρέχουν κάθε λόγο να πιστεύουμε στο μέλλον της κοινότητας και των σχολείων της» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης.

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα επιτρέψουν στον Αγιο Δημήτριο να παραπαίει».

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει ανεξάρτητους συμβούλου οι οποίοι θα εξετάσουν την λειτουργία της κοινότητας και των σχολείων, καθώς επίσης των οικονομικών βιβλίων και των πρακτικών τόσο της κοινότητας και όσο και όλων των φορέων της με στόχο την εκπόνηση ενός αναδιαρθρωμένου και βιώσιμου οικονομικού σχεδίου για το μέλλον. Επί πλέον θα επιδιωχθεί μια βραχυπρόθεσμη πιστωτική διευκόλυνση, η οποία θα παράσχει την δυνατότητα στον Άγιο Δημήτριο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ανάγκες ρευστότητας. Εν τέλει η διοίκηση της κοινότητας θα αναζωογονηθεί.

«Ετούτη η κοινότητα ανεγέρθηκε από μετανάστες με μεγάλα οράματα για το μέλλον, πολλά από τα οποία έγιναν πραγματικότητα. Η κοινότητά μας σήμερα έχει επίσης μεγάλα όνειρα τα οποία μαζί με την Αρχιεπισκοπή θα τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

«Εμείς έχουμε κάθε προσδοκία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το σχολείο θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του, η ανέγερση της πολυκατοικίας που θα στεγάσει τον βρεφικό σταθμό θα ολοκληρωθεί και για μία ακόμη φορά η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας θα λάμψει και πάλι ως η Αθήνα της Αμερικής», κατέληξε ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Με πληροφορίες από το anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 10 / 2020 , 16:42 από Σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων και πιθανότατα το βράδυ θα ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών. Όπως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση, 455η της δίκης της Χρυσής Αυγής, θα είναι αυτή που θα […]

Αγιασμός ενάρξεως της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγριάς

Αγιασμός ενάρξεως της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγριάς

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 1:40 από news_room Τον Αγιασμό ενάρξεως του νέου σχολικού έτους στο Τμήμα της Αγριάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος τέλεσε σήμερα ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς Πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, ο Καθηγητής […]