20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 22:12 από news_room

Άλιμος| Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε σήμερα απόγευμα-βράδυ 9 Απριλίου 2023, η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλίμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Στην ακολουθία του Νυμφίου προεξήρχε ο σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Φαλήρου, Αργυρουπόλεως και Αλίμου κ.κ. Συμεών συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρυσόστομο Γκλίβα, ακόμη του Ιεροδιακόνου και ενός Ιερέως της Ι.Μ. Νέας Σμύρνης.

Ο σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμα του για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος σημείωσε πως: «Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα Των Παθών Του Κυρίου. Είναι μία Ιερή Εβδομάδα. Μεγάλη την ονόμασε η Εκκλησία μας όχι επειδή έχει κάποια έκταση διαφορετική από τις άλλες εβδομάδες του έτους όπως να έχει μεγαλύτερη διάρκεια περισσότερες ημέρες ή μεγαλύτερες ημέρες χρονικά αλλά ακριβώς ονόμασε η εκκλησία μας έτσι την εβδομάδα αυτή γιατί εορτάζουμε όλα αυτά τα γεγονότα που συνδέονται με το Πάθος Του Κυρίου, τον Σταυρό και την Ανάσταση του και κατ΄επέκταση με το μυστήριο της δικής μας σωτηρίας. Η συμμετοχή μας στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν είναι απλώς μία ανάμνηση όλων αυτών των γεγονότων που κάποτε συνέβησαν σε μιά γωνιά της Παλαιστίνης αλλά μια μυστική επανάληψη όλων αυτών των γεγονότων μέσα στη ζωή της εκκλησίας και στις καρδιές των πιστών».

Ο σεβ. συνεχίζοντας τόνισε: «Από εμάς εξαρτάται την προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε και στην ετοιμασία που θα πρέπει να υποδυθούμε  έτσι ώστε να βιώσουμε αυτά τα ιερά γεγονότα και να μας αγγίξει το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος στα Βάθη της Καρδιάς μας. Μας καλεί η εκκλησία μας απόψε να υποδεχθούμε τον Νυμφίο της, τον Νυμφίο των Ψυχών μας, τον Νυμφίο κάθε Χριστιανού και μας καλεί αυτή η υποδοχή να είναι με εγρήγορση ψυχής. Εγρήγορση σημαίνει ψυχική αγρυπνία, σημαίνει συναίσθηση και συνείδηση. Ένα δεύτερο είναι η καθαρότητα της καρδιάς μας για να υποδεχθούμε Τον Κύριο, είναι η καθαρότητα της ψυχής η καθαρότητα της ζωής μας. Η συμπόρευση μας με Τον Χριστό, μυστικά μέχρι την ώρα της Σταυρώσεως του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο με καθαρή καρδιά και καθαρή ψυχή».

Στην συνέχεια όλοι οι πιστοί του κατάμεστου μικρού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου προσήλθαν και προσκύνησαν τον Νυμφίο Χριστό.

Πηγή: adologala.gr E.K.

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Σχετικά Άρθρα

Συγχαρητήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους επι κεφαλής της BioNTech

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 11 / 2021 , 12:17 από news_room Για την απονομή στους δύο επιστήμονες του Αθηναγόρειου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό συγχαρητήριο Γράμμα προς τους ιδρυτές της BioNTech, Ελλογιμ. Ιατρούς κ. Uğur Şahin και κυρία Özlem Türeci, στους οποίους απενεμήθη το “Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων […]

Σερρών Θεολόγος «Έρανος Αγάπης Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 12 / 2023 , 22:37 από news_room Γενική Σύναξη των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών. Μετά την γενομένη ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την 1η του μηνός Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των […]