15 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Εκ νέου υποψήφιος ο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024

Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 12:36 από news_room

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 80 ετών, δήλωσε χθες Παρασκευή πως έχει πάρει την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του 2024 και θα το ανακοινώσει επίσημα «σχετικά σύντομα».

«Έχω κάνει τους υπολογισμούς μου. Θα το ανακοινώσουμε σχετικά σύντομα. Αλλά το ταξίδι εδώ ενίσχυσε την αισιοδοξία μου για το τι μπορεί να γίνει», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στο τέλος της επίσκεψής του στην Ιρλανδία. «Σας είχα πει πως το σχέδιό μου ήταν να είμαι υποψήφιος», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπάιντεν έλεγε για καιρό πως είχε την «πρόθεση» να θέσει υποψηφιότητα, όμως το ότι δεν το ανακοίνωνε επίσημα δημιουργούσε αβεβαιότητα στους υποστηρικτές του.

Ωστόσο στο παρασκήνιο, συνεργάτες και σύμμαχοί του είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν βήματα για τη δημιουργία προεκλογικού μηχανισμού και τη συγκέντρωση κεφαλαίων ενόψει των εκλογών του 2024, στις οποίες δεν αποκλείεται να βρεθεί ξανά αντίπαλος με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ήδη αρχίσει την εκστρατεία του.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να προβάλει το μήνυμα πως θέλει να «τελειώσει τη δουλειά» μετά την πρώτη του θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε κάποιες νίκες στο Κογκρέσο, όπως την εξασφάλιση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και για νέες υποδομές.

Ωστόσο, η ηλικία του Τζο Μπάιντεν σημαίνει πως η προσπάθειά του να εκλεγεί θα είναι ιστορικό και ριψοκίνδυνο εγχείρημα τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Δημοκρατικό κόμμα, που έχει μπροστά του δύσκολη αποστολή, θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας και να ανακτήσει αυτόν της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου παραμένει καθηλωμένο γύρω στο 40%. Θα ήταν 86 ετών στο τέλος της δυνητικής δεύτερης θητείας του, εννιά χρόνια γηραιότερος από το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανδρών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν, που δεν πίνει αλκοόλ και αθλείται πέντε φορές την εβδομάδα, χαίρει «καλής» υγείας, είναι «ακμαίος» και απολύτως «ικανός» να ασκήσει τα καθήκοντά του, ανέφερε γνωμάτευση που συνέταξε γιατρός του Λευκού Οίκου τον Φεβρουάριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εικαστικός Διαγωνισμός για Ανέγερση Μνημείου Αγνοουμένων στον Δήμο Λεμεσού

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:03 από news_room Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνουν το κοινό ότι η «Παγκύπρια Οργάνωση Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων» προκηρύσσει ανοικτό εικαστικό διαγωνισμό με σκοπό την Ανέγερση Μνημείου Αγνοουμένων στον Δήμο Λεμεσού. Αναλυτική πληροφόρηση ως προς τη διαδικασία (ζητούμενα, προϋποθέσεις συμμετοχής, προθεσμίες […]

Γ. Χρυσουλάκης : Η πλατφόρμα staellinika.com χτίζεται σε πολλές γλώσσες για του ομογενείς της Λατινικής Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 5 / 2021 , 11:26 από news_room «Η γεωγραφική απόσταση δεν θα πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη για την εμβάθυνση των σχέσεων μας με την ομογένεια της Λατινικής Αμερικής αλλά και για την ανάπτυξη των σχέσεων μας με τις χώρες αυτές» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου […]