32 °C Athens, GR
25/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το «Thessaly & Evros Pass 2024» Νέα Υόρκη: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών – Οι 7 εστίες δροσιάς Στην Λευκάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Η Εορτή της Πεντηκοστής στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Μητρόπολη Αθηνών Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος H Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έδωσε επιτυχημένη συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο Τι προβλέπει η δράση «Thessaly & Evros Pass 2024»

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 3:28 από news_room

Με αισθήματα θρησκευτικής ευλαβείας και βαθειάς συγκινήσεως, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πέμπτης ηπείρου συνέρρευσαν κατά χιλιάδες τη Μεγάλη Παρασκευή στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να προσκυνήσουν τους ανθοστολισμένους Επιταφίους και να ψάλλουν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τα Εγκώμια: «Η ζωή εν τάφω…», «Αι γενεαί πάσαι…», «Ω γλυκύ μου Έαρ…».

Στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, όπου οι ομογενείς είχαν τη χαρά να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Μ. Παρασκευής ήταν ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Thomastown. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ενώ προεξήρχε της Περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους του Thomastown, περιστοιχούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, και τον ιερό Κλήρο, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ευλαβών πιστών.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με συγκίνηση στο πολυπληθές εκκλησίασμα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και εμψυχώσεως ενόψει της Αναστάσεως του Θεανθρώπου. «Μην ξεχνάτε ότι για να φτάσουμε στο Μ. Σάββατο και να πούμε το “Χριστός Ανέστη”, πρέπει να περάσουμε από τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή», υπογράμμισε εισαγωγικά και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς σταύρωση. Αυτό να έχετε στη σκέψη σας και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας, να μην χάνετε ποτέ το κουράγιο σας, να μην χάνετε ποτέ την πίστη σας. Αυτό είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Έχουμε πίστη στον Θεό και έχουμε τον Χριστό μπροστά μας. Αυτόν ακολουθούμε και από Αυτόν παίρνουμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος παρακάλεσε τους ομογενείς να διατηρούν την πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους, επισημαίνοντας με έμφαση: «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά για να το κληροδοτήσουμε και να το παραδώσουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη στα παιδιά μας». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Ανάσταση.

«Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας «Ω γλυκύ μου Έαρ…» στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:32 από news_room Ο ΠτΔ κος Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 9η απονομή του Βραβείου «NEMITSAS 2021» του Ιδρύματος «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας»: Είναι με […]

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 3 / 2022 , 18:25 από news_room Τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ.κ. Μακαρίου μέ ἀφορμή τήν ἑορτή τῆς 25ης Μαρτίου Θεοφιλέστατοι Ἀδελφοί καί ἀγαπητά μου παιδιά, Στίς καρδιές μας ἀντηχοῦν σήμερα, χαρμόσυνα καί ἀφυπνιστικά, τά λόγια τοῦ Ἀρχαγγέλου πρός τήν Παρθένο Μαρία: «Οὐκ ἀδυνατήσει παρά τῷ Θεῷ πᾶν ῥῆμα». «Τίποτα δέν […]