23 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 13:42 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα 10 Απριλίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπουργικής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση και καταστολή των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε: «στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Υπουργοί Γεωργίας, Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας κ. Μπούστρας.

Η σύσκεψη είχε αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Έχουν συζητηθεί οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση και αυτό που έχει αποφασιστεί σε πρώτο στάδιο είναι η ανάθεση στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας να έχει τον συντονιστικό ρόλο των υφιστάμενων σχεδιασμών, και θα πραγματοποιηθούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα υπό τον Γενικό Διευθυντή ανάλογες συσκέψεις για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το κάθε Υπουργείο, ο κάθε Υπουργός, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, έχουν πραγματοποιήσει σχετικές συσκέψεις με τα Τμήματα των οποίων προΐστανται και έχουν έρθει συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε υλοποίηση, αλλά και αξιολόγηση των υφιστάμενων σχεδιασμών και μέσων που έχουμε.

Αυτό που εντοπίζεται είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει πλειάδα σχεδίων δράσης, είτε αυτά αφορούν την πρόληψη είτε την αντιμετώπιση πυρκαγιών, και είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε με τον συντονισμό από αρμόδιο άτομο.

Υπάρχουν σχεδιασμοί που αντιμετωπίζουν ορθά και έγκαιρα τις πυρκαγιές, υπάρχει όμως ένα ζήτημα ως προς την αλληλεπίδραση των αρμόδιων Τμημάτων και εδώ έρχεται ο συντονιστικός ρόλος, για να αντιμετωπιστεί το κενό ή η αργοπορία που ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Υπάρχει, όμως, και το ζήτημα, πέραν των άμεσων μέτρων που πρέπει να τεθούν για τη φετινή χρονιά, και ενός πιο ολιστικού μεσοπρόθεσμου, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα χρειαστεί και η ενεργοποίηση της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για την παραλαβή νέων πτητικών μέσων πυρόσβεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής των πτητικών μέσων έχει οριστεί και όταν έρθουν τα μέσα αυτά, η Επιτροπή θα εξετάσει και θα προβεί είτε στην παραλαβή τους είτε όχι.

ΓΤ&Π

Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 5 / 2021 , 12:13 από news_room Πάνω από 75.000 ώρες μετακίνησης που συνεπάγονται ταλαιπωρία κι αναμονή σε ουρές, γλίτωσαν οι πολίτες που επέλεξαν να εξυπηρετηθούν με ψηφιακό ραντεβού σε συναλλαγή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων […]

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 14:04 από news_room Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (5/9/2022) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης […]

Pin It on Pinterest