35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 13:42 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα 10 Απριλίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπουργικής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση και καταστολή των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε: «στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Υπουργοί Γεωργίας, Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας κ. Μπούστρας.

Η σύσκεψη είχε αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Έχουν συζητηθεί οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση και αυτό που έχει αποφασιστεί σε πρώτο στάδιο είναι η ανάθεση στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας να έχει τον συντονιστικό ρόλο των υφιστάμενων σχεδιασμών, και θα πραγματοποιηθούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα υπό τον Γενικό Διευθυντή ανάλογες συσκέψεις για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το κάθε Υπουργείο, ο κάθε Υπουργός, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, έχουν πραγματοποιήσει σχετικές συσκέψεις με τα Τμήματα των οποίων προΐστανται και έχουν έρθει συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε υλοποίηση, αλλά και αξιολόγηση των υφιστάμενων σχεδιασμών και μέσων που έχουμε.

Αυτό που εντοπίζεται είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει πλειάδα σχεδίων δράσης, είτε αυτά αφορούν την πρόληψη είτε την αντιμετώπιση πυρκαγιών, και είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε με τον συντονισμό από αρμόδιο άτομο.

Υπάρχουν σχεδιασμοί που αντιμετωπίζουν ορθά και έγκαιρα τις πυρκαγιές, υπάρχει όμως ένα ζήτημα ως προς την αλληλεπίδραση των αρμόδιων Τμημάτων και εδώ έρχεται ο συντονιστικός ρόλος, για να αντιμετωπιστεί το κενό ή η αργοπορία που ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Υπάρχει, όμως, και το ζήτημα, πέραν των άμεσων μέτρων που πρέπει να τεθούν για τη φετινή χρονιά, και ενός πιο ολιστικού μεσοπρόθεσμου, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα χρειαστεί και η ενεργοποίηση της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για την παραλαβή νέων πτητικών μέσων πυρόσβεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής των πτητικών μέσων έχει οριστεί και όταν έρθουν τα μέσα αυτά, η Επιτροπή θα εξετάσει και θα προβεί είτε στην παραλαβή τους είτε όχι.

ΓΤ&Π

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών – Της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 16:24 από news_room Σήμερα Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζουμε τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Ένεκα του ύψους της πνευματικής της άσκησης και της μετάνοιας της Οσίας Μαρίας, η Εκκλησία της αφιέρωσε εκτός από την ημέρα μνήμης της (την 1η Απριλίου) και τη σημερινή Πέμπτη Κυριακή […]

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Σερρών

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 1 / 2024 , 6:29 από news_room Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών, η πανσεβάσμιος μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της ελληνικής παιδείας, Αγίων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ετιμήθησαν οι μορφές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου […]