29 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η επάρκεια και η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η επάρκεια και η ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 4 / 2023 , 15:54 από news_room

Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος σε υπεραγορές ενόψει των εορτών του Πάσχα

Επιθεωρήσεις σε υπεραγορές πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, ενόψει της εορτής του Πάσχα, προκειμέου να ενημερωθεί για την επάρκεια και την ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Τον κ. Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και οι Διευθυντές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Γεωργίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι από την περιοδεία διαπιστώνεται επάρκεια αγαθών. Όπως ανέφερε, οι πολίτες αγοράζουν λαχανικά, φρούτα και κρέας. Αναμένεται, είπε, να συνεχιστεί η κίνηση στην αγορά τις επόμενες μέρες με κορύφωση το Μεγάλο Σάββατο.

Κληθείς να πει τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι που διενεργούνται από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι ο σκοπός των επισκέψεών του στις υπεραγορές είναι να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι ότι τα κρέατα είναι καλής ποιότητας, ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τυροκομικά προϊόντα καθώς και τα ψαρικά είναι σε υψηλά επίπεδα και ασφαλή για την υγεία των πολιτών». Επιβεβαίωσε δε ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι, έτσι ώστε να δοθούν στον καταναλωτή προϊόντα ασφαλή για κατανάλωση.

Ερωτηθείς για τις τιμές των προϊόντων και σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι γίνεται λόγος για αύξηση ύψους 25% στην τιμή του κρέατος, ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι οι τιμές καθορίζονται από τους νόμους της αγοράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει διαπιστωθεί πως οι τιμές ειδικά στα λαχανικά είναι ικανοποιητικές και χαμηλότερες από πέρσι.

Ο Υπουργός Γεωργίας υπογράμμισε, επίσης, ότι επιθεωρήθηκαν και τα προϊόντα οίνου και έστειλε το μήνυμα πως στηρίζουμε και οφείλουμε να στηρίξουμε τα κυπριακά προϊόντα.

Από πλευράς του, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης δήλωσε ότι, αναφορικά με τις σφαγές των ζώων, έχει παρατηρηθεί ελαφρά μείωση φέτος σε σχέση με πέρσι. «Λαμβανομένων όμως υπόψη και των διακινήσεων που έχουν γίνει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε σχεδόν στα ίδια με πέρσι επίπεδα όσον αφορά τον αριθμό των ζώων που έχουν σφαγεί και τον αριθμό των σφαγείων τα οποία έχουν διακινηθεί. Έχει γίνει σφαγή περί των 25.000 μηρυκαστικών και η διακίνηση άλλων 2.750 σφάγιων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καλυφθεί η ανάγκη της αγοράς», σημείωσε ο κ. Πίπης, ενώ συμπλήρωσε πως οι σφαγές θα συνεχιστούν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, γεγονός που θα καλύψει τις ανάγκες του κόσμου ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών επισήμανε ότι αυτοί έχουν εντατικοποιηθεί λόγω των εορτών του Πάσχα από τις 8 του Απρίλη και θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 του μήνα, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι ρουτίνας κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Σκοπός, εξήγησε, είναι να διασφαλιστεί ότι θα διατεθούν προς κατανάλωση κατάλληλα και ασφαλή προϊόντα και θα αποτραπεί οποιαδήποτε εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

Τέλος, ερωτηθείς εάν χρειάστηκε να αποσυρθούν κάποια προϊόντα από την αγορά, ο κ. Πίπης είπε ότι υπήρξαν δύο κατασχέσεις, μια σε επίπεδο σφαγίων λόγω τραυματισμών των ζώων και μια σε κατάσχεση δύο σφάγιων σε συγκεκριμένο κρεοπωλείο λόγω μη σήμανσης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λεμεσού για την τροχοδρόμηση έργων του Δήμου

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λεμεσού για την τροχοδρόμηση έργων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:27 από news_room Την τροχοδρόμηση έργων που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης της Λεμεσού, αλλά και έργα για την ανέγερση κατοικιών στο πλαίσιο του σχεδίου προσιτής κατοικίας και προσιτού ενοικίου του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), είπε ότι συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής […]

Στην Ελλάδα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στη Θεσσαλονίκη & το Άγιον Όρος

Στην Ελλάδα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στη Θεσσαλονίκη & το Άγιον Όρος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 5 / 2022 , 21:28 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, από την έδρα του, για την Ελλάδα, και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος, όπου, από την ερχόμενη Παρασκευή, το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη. Ο Παναγιώτατος, […]