25 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος Η Εορτής της Αναλήψεως στη Καστοριά

Πολύ πιο αισιόδοξος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

Πολύ πιο αισιόδοξος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 4 / 2023 , 23:54 από news_room

Μετά την επιστροφή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συγκεκριμένα μετά από τις συναντήσεις για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δηλώνει ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξος.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ παραγωγικής και επιτυχημένης συνάντησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με αδελφούς Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το θέμα του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και να λάβουν τις οδηγίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου για το σημαντικό αυτό θέμα.

Τα μέλη που παρευρέθηκαν από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθοδίος, Πιττσβούργου κ. Σάββας, Ἁγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμος καί Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής επί της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, καθώς καί ο  Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος Θυατείρων καί Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας καί ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μέλη της αυτής Επιτροπής, ενώ δεν κατέστη δυνατό να προσέλθουν διά λόγους υγείας οι Σεβ. Μητροπολίτες Ντένβερ κ. Ἠσαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος και Ντητρόϊτ κ. Νικόλαος.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και τους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόσκλησής του να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να μοιραστούν σκέψεις και ενδοιασμούς σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2022, με τη σύσταση Μικτής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος Συντάγματος.

Κατόπιν σχετικής προτροπής του Παναγιωτάτου, θα συγκληθεί η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος σε ειδικές συνεδρίες για να επανεκτιμηθεί το υπάρχον «κανονικόν θεμέλιον του διοικητικού σχήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής», και «η εν καιρώ γενησομένη διαρρύθμισις των εσωτερικών ορίων αυτής επί εμπραγμάτου βάσεως» όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και να συζητά με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής το μελλοντικό Σύνταγμα, όπως το οραματίζεται, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων, κληρικών και λαϊκών.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε σχετικά: «Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος μετά από τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας. Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση μας με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το όραμά, τη δύναμη και την καθοδήγησή του, αλλά και στους αδελφούς Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν με αγάπη, για το μέλλον αυτής της σημαντικής επαρχίας του Θρόνου.

Ο Παναγιώτατος, η ελαχιστότης μου και οι αδελφοί ιεράρχες απευθύνουμε πατρικές ευχές για τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής».

Σχετικά Άρθρα

Υπουργός Εξωτερικών

Διάβημα του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη προς τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 10 / 2022 , 1:01 από news_room Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε χθές 21 Οκτωβρίου 2022 έντονο και αυστηρό τηλεφωνικό διάβημα προς τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Colin Stewart. Το διάβημα έγινε τηλεφωνικά λόγω πρακτικής αδυναμίας του κ. Stewart […]

Ινδία: Ισχυρός σεισμός στο ομόσπονδο κρατίδιο Ασάμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:17 από news_room Ινδία: Ισχυρός σεισμός στο ομόσπονδο κρατίδιο Ασάμ Ισχυρή σεισμική δόνηση, ακολουθούμενη από αρκετούς μετασεισμούς, έπληξε σήμερα Τετάρτη το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της Ινδίας (βορειοδυτικά), πανικοβάλλοντας πολλούς κατοίκους, που έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό […]

Pin It on Pinterest