29 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Πολύ πιο αισιόδοξος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

Πολύ πιο αισιόδοξος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 4 / 2023 , 23:54 από news_room

Μετά την επιστροφή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συγκεκριμένα μετά από τις συναντήσεις για το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δηλώνει ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξος.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ παραγωγικής και επιτυχημένης συνάντησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με αδελφούς Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το θέμα του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και να λάβουν τις οδηγίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου για το σημαντικό αυτό θέμα.

Τα μέλη που παρευρέθηκαν από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθοδίος, Πιττσβούργου κ. Σάββας, Ἁγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμος καί Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής επί της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, καθώς καί ο  Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος Θυατείρων καί Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας καί ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μέλη της αυτής Επιτροπής, ενώ δεν κατέστη δυνατό να προσέλθουν διά λόγους υγείας οι Σεβ. Μητροπολίτες Ντένβερ κ. Ἠσαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος και Ντητρόϊτ κ. Νικόλαος.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και τους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόσκλησής του να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να μοιραστούν σκέψεις και ενδοιασμούς σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2022, με τη σύσταση Μικτής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος Συντάγματος.

Κατόπιν σχετικής προτροπής του Παναγιωτάτου, θα συγκληθεί η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος σε ειδικές συνεδρίες για να επανεκτιμηθεί το υπάρχον «κανονικόν θεμέλιον του διοικητικού σχήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής», και «η εν καιρώ γενησομένη διαρρύθμισις των εσωτερικών ορίων αυτής επί εμπραγμάτου βάσεως» όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και να συζητά με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής το μελλοντικό Σύνταγμα, όπως το οραματίζεται, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων, κληρικών και λαϊκών.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε σχετικά: «Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος μετά από τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας. Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση μας με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το όραμά, τη δύναμη και την καθοδήγησή του, αλλά και στους αδελφούς Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν με αγάπη, για το μέλλον αυτής της σημαντικής επαρχίας του Θρόνου.

Ο Παναγιώτατος, η ελαχιστότης μου και οι αδελφοί ιεράρχες απευθύνουμε πατρικές ευχές για τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής».

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Θερμά συλλυπητήρια για την εκδημία της μακαριστής Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Θερμά συλλυπητήρια για την εκδημία της μακαριστής Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 7 / 2023 , 1:27 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία της μακαριστής Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO. Η μακαριστή ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Έσκυψε με συμπάθεια […]

Βερολίνο 1933: Ένα βιβλίο για τη στάση του διεθνούς Τύπου απέναντι στην άνοδο του ναζισμού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 22:28 από Η καταδίκη του ναζισμού και η αποστροφή για την προσωπικότητα του Χίτλερ δεν ήταν αυτονόητες αντιδράσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 – από την άνοδο των Ναζί στην εξουσία τον Ιανουάριο του 1933 μέχρι το ξέσπασμα του Β’ […]