34 °C Athens, GR
19/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ Έκκληση του πατριάρχη Ιεροσολύμων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταματήσει ο πόλεμος Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Αγγλίας Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 4 / 2023 , 13:53 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος ανταποκρίθηκαν και απάντησαν σε ομογενειακή ιστοσελίδα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης σχετικά με τις καθαιρέσεις των πρώην και νυν προέδρων της κοινότητας, Φώτιου Παπαμιχαήλ, Έβαν Χριστάκου και Στέφανου Θωμάτου, αντίστοιχα και απέστειλαν κοινό ανακοινωθέν.

Στο ανακοινωθέν δεν γίνεται ούτε η παραμικρή νύξη τόσο στην καθαίρεση των προαναφερόμενων λαϊκών ηγετών, όσο και στα ουσιαστικά αίτια που οδήγησαν στις καθαιρέσεις και μάλιστα την εβδομάδα της Διακαινησίμου με συνέπεια να εντείνεται η σεναριολογία.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο – σε ανεπίσημη μετάφραση – του κοινού ανακοινωθέντος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου σχετικά με τα τεκταινόμενα την προηγούμενη εβδομάδα στην μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η Αρχιεπισκοπή και η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας πρόσφατα ανήγγειλαν σχέδιο αντιμετώπισης των σύνθετων προβλημάτων που επηρέασαν δυσμενώς τον Άγιο Δημήτριο και τα οποία προκάλεσαν την οικονομική παρακμή των προσφάτων ετών.

«Αυτή είναι μια από τις πιο εικονικές κοινότητες, η οποία διατηρεί το μοναδικό Ελληνορθόδοξο Λύκειο της χώρας. Το ένδοξο παρελθόν του και η σημερινή δυναμική του μας παρέχουν κάθε λόγο να πιστεύουμε στο μέλλον της κοινότητας και των σχολείων της» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης.

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα επιτρέψουν στον Αγιο Δημήτριο να παραπαίει».

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει ανεξάρτητους συμβούλου οι οποίοι θα εξετάσουν την λειτουργία της κοινότητας και των σχολείων, καθώς επίσης των οικονομικών βιβλίων και των πρακτικών τόσο της κοινότητας και όσο και όλων των φορέων της με στόχο την εκπόνηση ενός αναδιαρθρωμένου και βιώσιμου οικονομικού σχεδίου για το μέλλον. Επί πλέον θα επιδιωχθεί μια βραχυπρόθεσμη πιστωτική διευκόλυνση, η οποία θα παράσχει την δυνατότητα στον Άγιο Δημήτριο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ανάγκες ρευστότητας. Εν τέλει η διοίκηση της κοινότητας θα αναζωογονηθεί.

«Ετούτη η κοινότητα ανεγέρθηκε από μετανάστες με μεγάλα οράματα για το μέλλον, πολλά από τα οποία έγιναν πραγματικότητα. Η κοινότητά μας σήμερα έχει επίσης μεγάλα όνειρα τα οποία μαζί με την Αρχιεπισκοπή θα τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

«Εμείς έχουμε κάθε προσδοκία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το σχολείο θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του, η ανέγερση της πολυκατοικίας που θα στεγάσει τον βρεφικό σταθμό θα ολοκληρωθεί και για μία ακόμη φορά η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας θα λάμψει και πάλι ως η Αθήνα της Αμερικής», κατέληξε ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Με πληροφορίες από το anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Τον Έλληνα Πρέσβη στην Συρία δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης - Adologala.gr

Τον Έλληνα Πρέσβη στην Συρία δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:39 από news_room Τον Έλληνα Πρέσβη στην Συρία δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας  – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Ιωάννης I’ υποδέχθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2021. στην Πατριαρχική έδρα στη Δαμασκό τον Έλληνα Πρέσβη στη Συρία, κ. Νικόλαο Πρωτονοτάριο. Στην επίσκεψη του κ. Νικόλαου Πρωτονοτάριου με τον μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας […]

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα Covid19 ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος – Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 11 / 2020 , 16:22 από Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Κίτρους κ.Γεώργιος όπου βρέθηκε θετικός στον Κορονοϊό.Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους : Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος στις 13 […]