Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στο ετήσιο Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου Hempstead Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Αθηνών Ιερώνυμος: Το οι­κο­λο­γικό πρό­βλημα χρει­ά­ζε­ται να αν­τι­με­τω­πι­στεί πο­λυ­πα­ρα­γον­τικά και με τη συ­νερ­γα­σία ό­λων Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Οι απαντήσεις για τις καθαιρέσεις στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 4 / 2023 , 13:53 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος ανταποκρίθηκαν και απάντησαν σε ομογενειακή ιστοσελίδα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης σχετικά με τις καθαιρέσεις των πρώην και νυν προέδρων της κοινότητας, Φώτιου Παπαμιχαήλ, Έβαν Χριστάκου και Στέφανου Θωμάτου, αντίστοιχα και απέστειλαν κοινό ανακοινωθέν.

Στο ανακοινωθέν δεν γίνεται ούτε η παραμικρή νύξη τόσο στην καθαίρεση των προαναφερόμενων λαϊκών ηγετών, όσο και στα ουσιαστικά αίτια που οδήγησαν στις καθαιρέσεις και μάλιστα την εβδομάδα της Διακαινησίμου με συνέπεια να εντείνεται η σεναριολογία.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο – σε ανεπίσημη μετάφραση – του κοινού ανακοινωθέντος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου σχετικά με τα τεκταινόμενα την προηγούμενη εβδομάδα στην μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η Αρχιεπισκοπή και η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας πρόσφατα ανήγγειλαν σχέδιο αντιμετώπισης των σύνθετων προβλημάτων που επηρέασαν δυσμενώς τον Άγιο Δημήτριο και τα οποία προκάλεσαν την οικονομική παρακμή των προσφάτων ετών.

«Αυτή είναι μια από τις πιο εικονικές κοινότητες, η οποία διατηρεί το μοναδικό Ελληνορθόδοξο Λύκειο της χώρας. Το ένδοξο παρελθόν του και η σημερινή δυναμική του μας παρέχουν κάθε λόγο να πιστεύουμε στο μέλλον της κοινότητας και των σχολείων της» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης.

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η Αρχιεπισκοπή δεν θα επιτρέψουν στον Αγιο Δημήτριο να παραπαίει».

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει ανεξάρτητους συμβούλου οι οποίοι θα εξετάσουν την λειτουργία της κοινότητας και των σχολείων, καθώς επίσης των οικονομικών βιβλίων και των πρακτικών τόσο της κοινότητας και όσο και όλων των φορέων της με στόχο την εκπόνηση ενός αναδιαρθρωμένου και βιώσιμου οικονομικού σχεδίου για το μέλλον. Επί πλέον θα επιδιωχθεί μια βραχυπρόθεσμη πιστωτική διευκόλυνση, η οποία θα παράσχει την δυνατότητα στον Άγιο Δημήτριο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ανάγκες ρευστότητας. Εν τέλει η διοίκηση της κοινότητας θα αναζωογονηθεί.

«Ετούτη η κοινότητα ανεγέρθηκε από μετανάστες με μεγάλα οράματα για το μέλλον, πολλά από τα οποία έγιναν πραγματικότητα. Η κοινότητά μας σήμερα έχει επίσης μεγάλα όνειρα τα οποία μαζί με την Αρχιεπισκοπή θα τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

«Εμείς έχουμε κάθε προσδοκία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το σχολείο θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του, η ανέγερση της πολυκατοικίας που θα στεγάσει τον βρεφικό σταθμό θα ολοκληρωθεί και για μία ακόμη φορά η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας θα λάμψει και πάλι ως η Αθήνα της Αμερικής», κατέληξε ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Με πληροφορίες από το anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μαγνησίας για την Παιδεία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 8:11 από news_room Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας, με βασικούς εισηγητές τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος της ΚΕΑ και του τμήματος Παιδείας του κόμματος. Στην […]

Η Ιερά πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα (1)

Η Ιερά πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 2 / 2022 , 10:43 από news_room Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα, ανήμερα της εορτής του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος. Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Μαγνησίας κ. […]

Pin It on Pinterest