35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 22:12 από news_room

Άλιμος| Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε σήμερα απόγευμα-βράδυ 9 Απριλίου 2023, η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλίμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Στην ακολουθία του Νυμφίου προεξήρχε ο σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Φαλήρου, Αργυρουπόλεως και Αλίμου κ.κ. Συμεών συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρυσόστομο Γκλίβα, ακόμη του Ιεροδιακόνου και ενός Ιερέως της Ι.Μ. Νέας Σμύρνης.

Ο σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο κήρυγμα του για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος σημείωσε πως: «Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα Των Παθών Του Κυρίου. Είναι μία Ιερή Εβδομάδα. Μεγάλη την ονόμασε η Εκκλησία μας όχι επειδή έχει κάποια έκταση διαφορετική από τις άλλες εβδομάδες του έτους όπως να έχει μεγαλύτερη διάρκεια περισσότερες ημέρες ή μεγαλύτερες ημέρες χρονικά αλλά ακριβώς ονόμασε η εκκλησία μας έτσι την εβδομάδα αυτή γιατί εορτάζουμε όλα αυτά τα γεγονότα που συνδέονται με το Πάθος Του Κυρίου, τον Σταυρό και την Ανάσταση του και κατ΄επέκταση με το μυστήριο της δικής μας σωτηρίας. Η συμμετοχή μας στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν είναι απλώς μία ανάμνηση όλων αυτών των γεγονότων που κάποτε συνέβησαν σε μιά γωνιά της Παλαιστίνης αλλά μια μυστική επανάληψη όλων αυτών των γεγονότων μέσα στη ζωή της εκκλησίας και στις καρδιές των πιστών».

Ο σεβ. συνεχίζοντας τόνισε: «Από εμάς εξαρτάται την προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε και στην ετοιμασία που θα πρέπει να υποδυθούμε  έτσι ώστε να βιώσουμε αυτά τα ιερά γεγονότα και να μας αγγίξει το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος στα Βάθη της Καρδιάς μας. Μας καλεί η εκκλησία μας απόψε να υποδεχθούμε τον Νυμφίο της, τον Νυμφίο των Ψυχών μας, τον Νυμφίο κάθε Χριστιανού και μας καλεί αυτή η υποδοχή να είναι με εγρήγορση ψυχής. Εγρήγορση σημαίνει ψυχική αγρυπνία, σημαίνει συναίσθηση και συνείδηση. Ένα δεύτερο είναι η καθαρότητα της καρδιάς μας για να υποδεχθούμε Τον Κύριο, είναι η καθαρότητα της ψυχής η καθαρότητα της ζωής μας. Η συμπόρευση μας με Τον Χριστό, μυστικά μέχρι την ώρα της Σταυρώσεως του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο με καθαρή καρδιά και καθαρή ψυχή».

Στην συνέχεια όλοι οι πιστοί του κατάμεστου μικρού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου προσήλθαν και προσκύνησαν τον Νυμφίο Χριστό.

Πηγή: adologala.gr E.K.

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ) Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Αλίμου (Φωτορεπορτάζ)

Σχετικά Άρθρα

Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος

Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 6 / 2024 , 8:32 από news_room Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Ντένβερ | *Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ντένβερ κ. Κωνσταντίνος ενθρονίστηκε στις 22 Ιουνίου 2024 στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντένβερ, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο. Πατριαρχικός Εκπρόσωπος για την ευοίωνη […]

Καταλυτικός ο ρόλος του Φίλιππου Μεζίτη στην κατάκτηση του τροπαίου στο βόλεϊ

Καταλυτικός ο ρόλος του Φίλιππου Μεζίτη στην κατάκτηση του τροπαίου στο βόλεϊ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 7 / 2023 , 21:54 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Καταλυτικός και καθοριστικός ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε ο 15χρονος Φίλιππος Μεζίτης στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Εφηβικό Εθνικό Πρωτάθλημα «AAU Junior National Volleyball Championships» που έλαβε χώρα από την 1η μέχρι και την 4η Ιουλίου 2023, στο Ορλάντο της […]