15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με απόγονους αγωνιστών του 1821

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 3 / 2023 , 18:14 από news_room

Με τους απόγονους αγωνιστών του 1821 που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το επετειακό αφιέρωμα (Podcast) του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Πλαπούτα, απόγονο του οπλαρχηγού Κόλια Πλαπούτα, Ανδρέα Ζαΐμη και Κωνσταντίνο Ασημάκη Ζαΐμη, απόγονους του αγωνιστή Ανδρέα Ζαΐμη, Γεώργιο Γραμματίκα, απόγονο του αγωνιστή Δημήτριου Αινιάν, Θεόδωρο Ασπρογέρακα-Γρίβα, απόγονο των αγωνιστών Θεόδωρου Γρίβα και Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Στέφανο-Νικήτα Σταματελόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), Κωνσταντίνο Τζαβέλα, απόγονο του Σουλιώτη αγωνιστή Νικόλαου Τζαβέλα, Γιαννάκη Γκρίτζαλη, απόγονο του αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Γεώργιο Αργυρόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Αθανασίου Αργυρόπουλου και Δρ. Δημήτριο Σταθακόπουλο, απόγονο του αγωνιστή Δήμου Σταθακόπουλου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απευθυνόμενος στους απογόνους των αγωνιστών, τόνισε ότι αποτελούν την ιστορική συνέχεια των ηρώων που έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας, και τους ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική συμμετοχή τους στο αφιέρωμα το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και έλαβε θετικά σχόλια, μέσα από την εξιστόρηση γνωστών και άγνωστων πτυχών της ζωής των ένδοξων προγόνων τους και ηρώων του έθνους.

Επίσης, επισήμανε τη μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθιστώντας την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και πόλο έλξης για τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών για την συμμετοχή τους σε συνεκπαιδεύσεις και κοινές δράσεις.

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ιδιαίτερη τιμή της ανακήρυξής του ως επίτιμου μέλους του «Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας», κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Σχετικά Άρθρα

Η συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον Ρ/Σ ALPHA,στον δημοσιογράφο Χρύσανθο Κοσελόγλου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 17:23 από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: 2.635 κρούσματα στη χώρα μας τις τελευταίες 16 ημέρες και νομίζω ότι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να συζητήσουμε την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται, είναι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. Καλημέρα σας, κύριε Υπουργέ, χρόνια σας πολλά. […]

Σερρών Θεολόγος «Οι τρεις Ιεράρχες αξεπέραστα πρότυπα φιλομάθειας και αρετής»

Σερρών Θεολόγος: «Οι τρεις Ιεράρχες αξεπέραστα πρότυπα φιλομάθειας και αρετής»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 2 / 2023 , 5:46 από news_room Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών, η πανσεβάσμιος μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της ελληνικής παιδείας, Αγίων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ετιμήθησαν οι μορφές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου […]