18 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης στον Ιερό Ναό “Παναγίας”% Ρόδον το Αμάραντο” Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Καινοτομίας στην Παγκόσμια Σύνοδο WSIS 2023 στη Γενεύη

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Καινοτομίας στην Παγκόσμια Σύνοδο WSIS 2023 στη Γενεύη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 10:18 από news_room

Σε Υπουργική Διάσκεψη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής της Κοινωνίας της Πληροφορίας (World Summit on the Information Society Forum – WSIS 2023), που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) στις 15 Μαρτίου 2023 στη Γενεύη, εκπροσώπησε την Κύπρο ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Στέλιος Χειμώνας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως κινητήριων μοχλών για την επιτάχυνση της επίτευξης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals – SDGs). Παράλληλα, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές ως προς τη διαμόρφωση της Παγκόσμιας Ψηφιακής Πυξίδας, ενός συνόλου αρχών και πολιτικών που θα διέπει την οικοδόμηση ενός ψηφιακού μέλλοντος ασφαλούς και επωφελούς για όλους.

Σε παρέμβασή του, ο Δρ Χειμώνας υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης ανθεκτικών ψηφιακών υποδομών και της διασφάλισης καθολικής πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο για μία βιώσιμη και δίκαιη ψηφιακή μετάβαση. «Σε αυτό προσβλέπουμε και στην Κύπρο μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων όπως κρατική επιχορήγηση της σύνδεσης των νοικοκυριών με υψηλές ταχύτητες αλλά και της επέκτασης της ανάπτυξης δικτύων σε κάθε γωνιά του νησιού», σημείωσε ο Δρ Χειμώνας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον εξίσου σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης των ψηφιακών ικανοτήτων των πολιτών, ούτως ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες ανά το παγκόσμιο να διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να αξιοποιούν στο μέγιστο τις ανεξάντλητες δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες. «Σε εθνικό επίπεδο», σημείωσε ο Δρ Χειμώνας, «έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό σχεδιασμό, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου, που προνοεί δράσεις αξίας πέραν των 24 εκατομμυρίων ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας αλλά και την οικοδόμηση μίας ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.» «Τέτοιες δράσεις», πρόσθεσε, «περιλαμβάνουν προγράμματα κατάρτισης για το εργατικό δυναμικό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τον γενικό πληθυσμό αλλά και ειδικές ομάδες όπως άτομα τρίτης ηλικίας και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, με τρόπο που να αξιοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες στη διδασκαλία και τη μάθηση, να καλλιεργούνται οι δεξιότητες του μέλλοντος αλλά και να προωθείται η επαγγελματική κατεύθυνση STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Στο πλαίσιο της Συνόδου, συζητήθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Συμμαχίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για την Ψηφιακή Ανάπτυξη ενός δικτύου κρατών και οργανισμών που θα στηρίξει τις προσπάθειες εθνικών οικοσυστημάτων ως προς το να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για να πρωτοστατήσουν στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. «Η Κύπρος», δήλωσε ο Δρ Χειμώνας, «στηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας προς επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφερόμενος σε σημαντικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού και φιλικού προς τις επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και σε άμεση συνάρτηση με τους στόχους της εθνικής ψηφιακής ατζέντας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Λέρος : Παράκληση στον Ιερό Ναό της Παναγιάς του Κάστρου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 8 / 2021 , 0:57 από news_room Λέρος : Παράκληση στον Ιερό Ναό της Παναγιάς του Κάστρου – Adologala.gr Με κατάνυξη τελέσθηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Κυριακής 1η Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, χοροστατούντος του Σεβ. […]

Αλ.Τσίπρας για πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης δεν γίνεται να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς να έρθει να δώσει απαντήσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 20:45 από news_room Αλ.Τσίπρας για πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης δεν γίνεται να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς να έρθει να δώσει απαντήσεις Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο […]

Pin It on Pinterest