18 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 3 / 2023 , 22:07 από news_room

Την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Κεχαριτωμένη Παναγία μας, τέλεσε την κατά το έθος στον Mητροπολιτικό Ιερό Nαο Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος στην Ηλιούπολη Καΐρου η Α.Θ.Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος συμπροσευχομένου του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νικοδήμου.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος ανέλυσε στίχους από τους οίκους των χαιρετισμών τονίζοντας την μεγάλη ευλογία που είχε η Νειλοχώρα φιλοξενώντας τον Κύριο μας με την Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ.

Ευχαρίστησε τους παριστάμενους, Εξοχώτατο κ Νικόλαο Παπαγεωργίου Πρέσβη της Ελλάδος και την Εξοχωτάτη κ Πόλυ Ιωάννου Πρέσβη της Κύπρου στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στούς νέους βλαστούς της ενορίας που με εγκαρδιότητα τον υπεδέχθησαν τονίζοντας οτι πολύ τον συγκινεί η παρουσία τους αλλά και η πνευματική τους πρόοδος: “Παιδιά μου σας καμαρώνω και σας ευλογώ εσείς είστε η ελπίδα του αύριο και το πνευματικό μας καύχημα”.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο δια την όλη διακονία του στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και δια την συμπλήρωση των 35 ετών από την αποφοίτησή του από την κοινή τους πνευματική τροφό, την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο με την μορφή του Αγίου Νεκταρίου.

Aναμνηστικò δώρο προσέφερε και στον Αρχιμ. Μιχαήλ Ζάκη Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Γραμματέα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καίρου.

Κατά την Γ’ Κυριακή των Νηστειών ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ερμουπόλεως Νικολάου Πατριαρχικού Επιτρόπου επί των Αραβοφώνων και Μέμφιδος Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας με κατάνυξη έγινε η λιτάνευση και η ύφωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση δια την συνέχιση του πνευματικού αγώνος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πάντων των χριστιανών.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε την σημασία των Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού και ότι η υπομονή είναι που βοηθά τον καθένα μας στην άρση του προσωπικού σταύρου.

Ευχήθηκε με πόνο καρδιάς όπως οι πονεμένοι γονείς ,σύζυγοι τέκνα και οικογενείς των θυμάτων εκ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που συγκίνησε όλη την οικουμένη, λάβουν τη δύναμη εκ του Σταυρού του Χριστού για να σηκώσουν τον δικό τους σταυρό με καρτερία.

“Τα παιδιά μας και όλοι οι εκ του δυστυχήματος τελειωθέντες έγιναν τα εύοσμα άνθη που στόλιζουν τον γλυκύτατο Παράδεισο “Ζήτησε τις προσευχές όλων δια το επικείμενο ιεραποστολικό ταξίδι του στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, στην ευλογημένη χώρα του Κονγκό

Δια των χειρών του έλαβαν τα ευλογημένα σταυρολούλουδα η εξοχωτάτη Πρέσβης της Κύπρου κ. Πόλυ Ιωάννου, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Μαρία Κεχρή, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ Δέσποινα Χασιρτζόγλου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαριδου ο πρόεδρος των Αραβοφώνων Κοινοτήτων Αιγύπτου κ. Κλοντ Νακαάς και όλοι οι εκκλησιασθέντες πιστοί.

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη του ΙΔ´ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ρωσική Διασπορά» στη Μόσχα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 11 / 2020 , 14:35 από Στις 7 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Οίκο της Ρωσικής Διασποράς «Αλέξανδρος Σολζενίτσιν» η τελετή έναρξης του ΙΔ´ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ρωσική Διασπορά». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2007 και το διαγωνιστικό του πρόγραμμα, όπου προβάλλονται ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, έχει […]

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 14:52 από O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα 14 Νοεμβρίου 2020 το πρωί, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει […]

Pin It on Pinterest