23 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 3 / 2023 , 22:07 από news_room

Την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Κεχαριτωμένη Παναγία μας, τέλεσε την κατά το έθος στον Mητροπολιτικό Ιερό Nαο Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος στην Ηλιούπολη Καΐρου η Α.Θ.Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος συμπροσευχομένου του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νικοδήμου.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος ανέλυσε στίχους από τους οίκους των χαιρετισμών τονίζοντας την μεγάλη ευλογία που είχε η Νειλοχώρα φιλοξενώντας τον Κύριο μας με την Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ.

Ευχαρίστησε τους παριστάμενους, Εξοχώτατο κ Νικόλαο Παπαγεωργίου Πρέσβη της Ελλάδος και την Εξοχωτάτη κ Πόλυ Ιωάννου Πρέσβη της Κύπρου στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στούς νέους βλαστούς της ενορίας που με εγκαρδιότητα τον υπεδέχθησαν τονίζοντας οτι πολύ τον συγκινεί η παρουσία τους αλλά και η πνευματική τους πρόοδος: “Παιδιά μου σας καμαρώνω και σας ευλογώ εσείς είστε η ελπίδα του αύριο και το πνευματικό μας καύχημα”.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο δια την όλη διακονία του στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και δια την συμπλήρωση των 35 ετών από την αποφοίτησή του από την κοινή τους πνευματική τροφό, την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο με την μορφή του Αγίου Νεκταρίου.

Aναμνηστικò δώρο προσέφερε και στον Αρχιμ. Μιχαήλ Ζάκη Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Γραμματέα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καίρου.

Κατά την Γ’ Κυριακή των Νηστειών ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ερμουπόλεως Νικολάου Πατριαρχικού Επιτρόπου επί των Αραβοφώνων και Μέμφιδος Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας με κατάνυξη έγινε η λιτάνευση και η ύφωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση δια την συνέχιση του πνευματικού αγώνος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πάντων των χριστιανών.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε την σημασία των Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε Χριστιανού και ότι η υπομονή είναι που βοηθά τον καθένα μας στην άρση του προσωπικού σταύρου.

Ευχήθηκε με πόνο καρδιάς όπως οι πονεμένοι γονείς ,σύζυγοι τέκνα και οικογενείς των θυμάτων εκ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που συγκίνησε όλη την οικουμένη, λάβουν τη δύναμη εκ του Σταυρού του Χριστού για να σηκώσουν τον δικό τους σταυρό με καρτερία.

“Τα παιδιά μας και όλοι οι εκ του δυστυχήματος τελειωθέντες έγιναν τα εύοσμα άνθη που στόλιζουν τον γλυκύτατο Παράδεισο “Ζήτησε τις προσευχές όλων δια το επικείμενο ιεραποστολικό ταξίδι του στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, στην ευλογημένη χώρα του Κονγκό

Δια των χειρών του έλαβαν τα ευλογημένα σταυρολούλουδα η εξοχωτάτη Πρέσβης της Κύπρου κ. Πόλυ Ιωάννου, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Μαρία Κεχρή, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ Δέσποινα Χασιρτζόγλου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαριδου ο πρόεδρος των Αραβοφώνων Κοινοτήτων Αιγύπτου κ. Κλοντ Νακαάς και όλοι οι εκκλησιασθέντες πιστοί.

Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου Η Τρίτη στάση των Χαιρετισμών και η Κυριακή Γ΄ Νηστειών στο Καϊρο της Αιγύπτου

Σχετικά Άρθρα

Η Πανήγυρη του Οσίου Νικάνορος στην Καστοριά

Η Πανήγυρη του Οσίου Νικάνορος στην Καστοριά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 8 / 2023 , 21:40 από news_room Με την δέουσα λαμπρότητα που αρμόζει σε ένα Άγιο της Εκκλησίας μας εορτάστηκε σήμερα 7 Αυγούστου ε.ε, η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού στην πόλη της Καστοριάς. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η ομώνυμη ενορία στην περιοχή Χλόη Καστοριάς. […]

Συμμετοχή της βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο «Παγκόσμιο Φόρουμ του Ρέικιαβικ-Γυναίκες Ηγέτιδες»

Συμμετοχή της βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο «Παγκόσμιο Φόρουμ του Ρέικιαβικ-Γυναίκες Ηγέτιδες»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 11 / 2023 , 20:01 από news_room Ολοκληρώνονται σήμερα στο Ρέικιαβικ οι εργασίες του «Παγκόσμιου Φόρουμ του Ρέικιαβικ-Γυναίκες Ηγέτιδες» στο οποίο συμμετέχει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη […]