Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας

Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 3 / 2023 , 20:12 από news_room

Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας

Η 21η Μαΐου 2023 ορίστηκε ως η ημερομηνία των εθνικών εκλογών στη χώρα και αμέσως τα πολιτικά κόμματα έσπευσαν σε ανακοινώσεις.  Την ώρα που στην χώρα σημειώθηκε ένα από τα τραγικότερα και πολύνεκρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα οι αρχηγοί των κομμάτων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τα δικά τους μηνύματα.

Το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε και δεν είναι πολιτική προπαγάνδα, εξάλλου κανένα άρθρο του συγγραφέα και αυτού εδώ δεν ήταν άλλωστε για κανένα κόμμα, προσωπικά ειδικά και συγκεντρωτικά. Ήταν πάντα σχολιασμός για τα γεγονότα και το κυβερνητικό έργο που συνέβησαν και συμβαίνουν και θεωρούνται άξια συζητήσεως και σχολιασμού. Ένα τέτοιο γεγονός είναι και η θητεία της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Τρία και πλέον χρόνια διδάχθηκε η χώρα καλά, παρά τα μεγάλα εμπόδια που εμφανίστηκαν, παρά τις αντιδράσεις και τα δυστυχήματα, παρά τις παρακολουθήσεις και την διεθνή αρνητική κριτική των μέσων ενημέρωσης οφείλεται η αλήθεια, και πρέπει να ειπωθεί για τυπωθεί καλά σε κάθε πολίτη κάθε κόμματος ή πολιτικής κουλτούρας (δεξιό,αριστερό, κεντρώο κλπ). Τι έδειξαν τα χρόνια αυτά;. Η θητεία λοιπόν της κυβέρνησης αντιμετώπισε άμεσα όλα τα προβλήματα που ανήλθαν στην επικαιρότητα. Ο πρωθυπουργός της χώρας στο αντίκτυπο του εξωτερικού κινήματος me2 έδρασε στοχευμένα. Το κυβερνητικό επιτελείο ήταν κάθε μέρα δίπλα σε κάθε πολίτη. Σε κάθε άνθρωπο. Σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Η κυβέρνηση αυτή κυβέρνησε άξια την χώρα και έκανε σπουδαίο έργο και στην εξωτερική πολιτική δηλαδή στις «δημόσιες σχέσεις» μας με τους ξένους ηγέτες. Πολλές επισκέψεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών στο εξωτερικό άφησαν το  σημάδι τους έντονο και έφεραν σίγουρα χρήμα στην χώρα. Έφεραν ζεστές επενδύσεις σε πολλούς τομείς και αύξηση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας, εξαγγελίες νέων έργων και φυσικά η κυβέρνηση έδειξε την στήριξη στο εσωτερικό της χώρας, με μέτρα ανακούφισης των πολιτών των αδύναμων των νέων εκείνων που κάνουν το πρώτο παιδί ή που ανοίγουν το δικό τους σπίτι, πράγματα και μέτρα που δεν έχουν ξανά ληφθεί τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια.

Αν κάποιοι θέλησαν και μετανάστευσαν σε ξένα κράτη πρέπει να θυμηθούν καλά την πολιτική των κυβερνήσεων του διοικούν τις χώρες στις οποίες μετεγκαταστάθηκαν. Πρέπει με εκείνες τις διοικήσεις των «ζηλευτών» χωρών κρατών να σκεφθούν αν είχαν και έχουν κάποια ομοιότητα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η κάποιας άλλης φιλελεύθερης αριστερής ή κεντρώας πολιτικής κουλτούρας. Αν λοιπόν η χώρα χρειάζεται κάτι που να την κάνει εξίσου σημαντική στα μάτια των Ελλήνων και των Ελληνίδων είναι η συνέχιση του έργου. Δεν αλλάζουν τα πετυχημένα μοντέλα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί άξιο αλλαγής κάτι που πετυχαίνει τον σκοπό για το οποίο επιλέχθηκε και αυτό έχει το σημερινό κυβερνητικό μοντέλο. 100% επιτυχία στην αντιμετώπιση της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης που έφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σημαντικό νομοθετικό έργο από τους βουλευτές και τους υπουργούς και σίγουρα στήριξη σε κάθε ανάγκη της πλειονότητας των πολιτών της χώρας.

Το πολιτικό σκηνικό εξάλλου στην Ελλάδα από την ίδρυση της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και έπειτα δείχνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να διαδραματίζει σημαντικό και πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε πτυχή της πολιτικής σκηνής και του πολιτικού γίγνεσθαι, ήτοι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοικούσε ορίζοντας εξαίρετα κανόνες και θέτοντας συνεχώς νόμους που προστατεύουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα πολίτη ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και πολιτικών πεποιθήσεων.

Πρέπει λοιπόν στην κάλπη να θυμηθούν όλοι τη ακριβώς σημαίνει πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τι ακριβώς νιώθουν ζώντας στην χώρα. Αν η Ελλάδα είναι μία χώρα πρότυπο, αν η Ελλάδα είναι μία χώρα παράδειγμα ευρωπαϊκό τότε θα πρέπει επίσης να γίνει γνωστό σε κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά ότι το νομοθετικό έργο το ασκούν οι βουλευτές και το κυβερνητικό επιτελείο με τον εκάστοτε πρωθυπουργό και να πάψουν να ακούγονται ιαχές κατά των βουλευτών και των πολιτικών μια μέρα. Δεν φταίνε οι συνήθεις ύποπτοι πάντα. Το να θυματοποιούνται εξαίρετοι νομικοί, και επιστήμονες έναντι κάποιων προσλήψεων σε κάποιες θέσεις μια μέρα πρέπει να εκλείψει. Η θυματοποίηση κάθε ανθρώπου είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να συμβαίνει επ΄ουδενί. Ας κοιτάξει η Ελλάδα μπροστά ξανά. Η ελπίδα να γεμίσει την καρδιά και την ψυχή κάθε κατοίκου της χώρας με αισιοδοξία και έργο πνοής.

Άρθρο του Ε.Κ. στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

AntetokounBros Academy: Το καλοκαιρινό… ζέσταμα μιας νέας συναρπαστικής σεζόν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 7 / 2021 , 7:26 από news_room Ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι για το νέο κατόρθωμα του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, οι αθλήτριες και οι αθλητές της AntetokounBros Academy προετοιμάζονται αυτό το καλοκαίρι για μια νέα σεζόν γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέες γνώσεις και μαθήματα ζωής. Είμαστε όλοι […]

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κολωνείας Αθανασίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 21:11 από news_room Τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, εορτή του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κολωνείας Αθανάσιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green, Β. Λονδίνου.  

Pin It on Pinterest