16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής που θα αναδείξουν νέο Μητροπολίτη Πάφου

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής που θα αναδείξουν νέο Μητροπολίτη Πάφου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 2 / 2023 , 14:14 από news_room

Όλα είναι έτοιμα για τη διενέργεια, την Κυριακή, των εκλογών για ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννη Χαριλάου, υποψήφιοι είναι όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Επιτελεία για τη στήριξη τεσσάρων αρχιερέων που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του Μητροπολιτικού θρόνου, έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, στην Πάφο. Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα, τον Αρχιμανδρίτη Βρυώνη Τυχικό, Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Πάφου, τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο και τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο.

Ο κ. Χαριλάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τον καταρτισμό του τριπρόσωπου που θα οδηγηθεί στην ιερά σύνοδο προκειμένου να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Πάφου.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 19 στην επαρχία Λεμεσού και ένα στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε ότι η διαδικασία εκλογής χωρίζεται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, είπε, αφορά την κατάρτιση του τριπροσώπου διά καθολικής ψηφοφορίας στις 19 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στάδιο αφορά την εκλογή του Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την 19η Φεβρουαρίου 2023 και διαμένουν για ένα τουλάχιστον έτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου, και συμπεριλαμβάνονται στους Εκλογικούς Καταλόγους, εκτός των προσφύγων. Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 10.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μμ και από η ώρα 2.00 μμ μέχρι τις 5.00 μμ.

O Προεδρεύων του Εκλογικού Κέντρου μπορεί, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, αφού πρώτα ενημερώσει τον Γενικό Έφορο Εκλογών, να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν της κανονικής ώρας, αλλά όχι πέραν από η ώρα 6.00 μμ.

Το ψηφοδέλτιο εσωτερικά θα είναι λευκό και ο εκλογέας θα γράψει στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου το άτομο της επιλογής του.

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι ο οποιοσδήποτε εκλογέας δικαιούται να υποβάλει γραπτώς τις ενστάσεις του κατά της εκλογικής διαδικασίας, εντός τριών ημερών μετά την ημέρα των Εκλογών, στο Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Η περίοδος ενστάσεων λήγει την 22α Φεβρουαρίου 2023 στις 1.00 μ.μ., κατέληξε ο κ. Χαριλάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60΄ – Ο Θησαυρός της Ζωής μας!

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 20:01 από news_room Παρακολουθήστε το βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής της Τυρινής. Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή της Τυρινής, 14/3, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου. Η Θεία […]

Εξαρθρώθηκε στην Πολωνία ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας

Εξαρθρώθηκε στην Πολωνία ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 12:41 από news_room Η Πολωνία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ρωσικού δικτύου κατασκοπείας που ενεργούσε για να υποστηρίξει την επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας. «Ολόκληρο το δίκτυο εξαρθρώθηκε», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλαζάκ στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο PR1. «Επρόκειτο για μία ομάδα κατασκοπείας, μία ομάδα […]