16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων από ΕΤΕ και Πειραιώς

Υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων από ΕΤΕ και Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 2 / 2023 , 8:50 από news_room

Νέα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, προσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική τους μετά και την τελευταία άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει:

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών, με επιτόκιο 1,7% για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω, 1,5% για ποσά από 20.000 μέχρι 200.000 ευρώ, και 1% για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ.

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 15 μηνών, με αυξητικά κλιμακούμενη απόδοση ανά τρίμηνο που φθάνει το τελευταίο 3μηνο έως 3%, και ετησιοποιημένη εγγυημένη απόδοση 2% και με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 10.000 ευρώ.

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 18 μηνών, με επιτόκιο από 1,5% έως 2,3% για ποσά 20.000-200.000 ευρώ (διαθέσιμο από τις 17 Φεβρουαρίου 2023). Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει από το 2022 το επενδυτικό προϊόν «Επενδυτικό νέας γενιάς», που συνδυάζει προστασία κεφαλαίου, μικρή διάρκεια (18 μήνες), δυνατότητα συμμετοχής από 1.000 ευρώ και ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1,5% στη λήξη, με δυνατότητα μεγαλύτερων αποδόσεων, ανάλογα και με την πορεία των αγορών.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το αμοιβαίο κεφάλαιο (Α/Κ) Δήλος Extra Income ΙΙ, 5ετές – ομολογιακό, το οποίο επενδύει κυρίως σε επιλεγμένους εταιρικούς και κρατικούς ομολογιακούς τίτλους και επιδιώκει να προσφέρει διασφάλιση κεφαλαίου στη λήξη.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τα ακόλουθα προϊόντα:

• Προθεσμιακή κατάθεση «Στα μέτρα σου» (από τις 14 Φεβρουαρίου) με σταθερό επιτόκιο έως και 2% στο 12μηνο, για όλη τη διάρκεια, αναλόγως του ύψους της προθεσμιακής κατάθεσης.

• Κλιμακούμενη προθεσμιακή κατάθεση «Αυξάνω» (από τις 21 Φεβρουαρίου) με επιτόκιο έως και 2,75%, αναλόγως του ποσού κατάθεσης, για 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση, με ανά τρίμηνο κλιμακούμενο επιτόκιο και καταβολή τόκων ανά τρίμηνο. Για παράδειγμα, εάν βάσει του ποσού κατάθεσης το καταληκτικό ανώτερο επιτόκιο είναι 2,75%, τότε τα ενδιάμεσα επιτόκια θα είναι 0,75%, 1,40%, 2,30% και 2,75% για το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντιστοίχως.

• Αποταμιευτικός λογαριασμός «Μπορώ» (από τις 14 Φεβρουαρίου) με προνομιακό επιτόκιο 1%, ανεξαρτήτως υπολοίπου, για επιβράβευση της τακτικής αποταμίευσης.

Για τους επενδυτές που προσδοκούν υψηλότερες αποδόσεις, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, διαθέτει έως και τις 28 Φεβρουαρίου το αμοιβαίο κεφάλαιο προκαθορισμένης λήξης.

Πηγή: Kathimerini.gr – Φωτ. Shutterstock

Σχετικά Άρθρα

Συλλείτουργο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Μητροπολίτη Κιέβου

Συλλείτουργο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Μητροπολίτη Κιέβου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 3 / 2023 , 7:45 από news_room Την Α’ Κυριακή των Νηστειών (Ορθοδοξίας), 5η Μαρτίου 2023, ετελέσθη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας Συλλείτουργο της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ και της Α.Μ. του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιου, ο […]

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νοικοκυριά θα βγάζουν στο σφυρί τα ασημικά για να πληρώνουν το ρεύμα –

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Η κυβέρνηση και τα στελέχη της πανηγυρίζουν για το ξεπούλημα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανή εταιρεία. Όταν σε λίγο τα νοικοκυριά θα αρχίσουν να βγάζουν στο σφυρί τα ασημικά για να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, τότε να δούμε ποιος θα πανηγυρίζει […]