20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 2 / 2023 , 7:35 από news_room

Είχε προηγηθεί αναχαίτιση ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τον παλαιστινιακό θύλακο

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μερικές ώρες αφού οι ένοπλες δυνάμεις του ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκε ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον παλαιστινιακό θύλακο, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Αρκετές ακόμη παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν μετά τα ισραηλινά πλήγματα και, περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), νέες εκρήξεις και μηχανές αεροσκαφών ακούγονταν στην πόλη της Γάζας, όπου πνέουν σφοδροί άνεμοι.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις 02:41 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωνε πως βρίσκονταν σε εξέλιξη «πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις τοπικές παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, τα πρώτα πλήγματα —ήταν τουλάχιστον επτά— είχαν στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς) στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε να εκτοξεύονται άλλες δύο ρουκέτες προς την κατεύθυνση του Ισραήλ μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο περί εκτόξευσης αρκετών ακόμη από διάφορες περιοχές του μικρού, παραθαλάσσιου θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων, υπό ισραηλινό αποκλεισμό αφότου κατέλαβε την εξουσία σε αυτόν η Χαμάς το 2007.

Το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (FPLP), ένοπλη οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς, έκανε λόγο για «εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών» σε αντίποινα για «τη σιωνιστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», μεταξύ άλλων.

Στο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στη Σντερότ, πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μικρή απόσταση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, η δεύτερη σειρά ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σε νοτιοδυτικό τομέα της πόλης της Γάζας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε στη μια ούτε στην άλλη πλευρά σε αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα η εορτή της πρώτης πολιούχου της Βεροίας, Αγίας Ιερουσαλήμ και των τριών τέκνων αυτής

Με λαμπρότητα η εορτή της πρώτης πολιούχου της Βεροίας, Αγίας Ιερουσαλήμ και των τριών τέκνων αυτής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 9 / 2023 , 9:23 από news_room Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου, πολιούχου Βεροίας για την εορτή της Αγίας Ιερουσαλήμ και των τριών τέκνων αυτής. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε […]

Τελέστηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:30 από news_room Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την Παρασκευή 6 Αυγούστου σε ηλικία 61 ετών, απηύθυναν σήμερα στην Αθήνα σύσσωμος ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου […]