25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον

Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 2 / 2023 , 5:49 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, τον Εξοχ. κ. Dmytro Lubinets, Ombudsman της Ουκρανίας, επι κεφαλής πολυμελούς ομίλου, που αποτελούνταν από Ουκρανούς και Ουκρανίδες που αγωνίστηκαν στα μέτωπα του εν εξελίξει πολέμου, καθώς και από συγγενείς πολιτών που κρατούνται ως αιχμάλωτοι από τον πόλεμο του 2014 μέχρι και σήμερα.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος αφού ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πολύπλευρη στήριξή του προς τον Ουκρανικό λαό, τον ενημέρωσε για την κατάσταση των εκατομμυρίων Ουκρανών που βρήκαν καταφύγιο σε διάφορες χώρες, αλλά και για το ζήτημα των αιχμαλώτων του πολέμου του 2014.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε και πάλι την στήριξή του προς τον πολλαχώς δοκιμαζόμενο εξ αιτίας του πολέμου Ουκρανικό λαό, ο οποίος αγωνίζεται για την ελευθερία του, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του. Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέτρεψε όλους τους Ιεράρχες του, στις επαρχίες των οποίων φιλοξενούνται πρόσφυγες, να μεριμνήσουν για την διακονία των εμπεριστάτων αδελφών μας, και την πνευματική και λειτουργική εξυπηρέτησή τους. Σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του τόνισε: “Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και στην γενναιότητα του Ουκρανικού λαού, γι’ αυτό είμαστε βέβαιοι για την τελική νίκη της Ουκρανίας. Και δεν θα είναι νίκη της Ουκρανίας απλώς, θα είναι νίκη του δικαίου και της αλήθειας”.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, καθώς και ο Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό.

Εκκλησιάστηκαν Ιεράρχες του Θρόνου, η Εξοχ. κ. Renata Indjova, πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Βουλγαρικού Ιδρύματος Eisenhower, η ως άνω Ουκρανική Αντιπροσωπεία, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σχετικά Άρθρα

Η Αυστραλία θα χρηματοδοτήσει θανατηφόρα αμυντικά όπλα για την Ουκρανία

Η Αυστραλία θα χρηματοδοτήσει θανατηφόρα αμυντικά όπλα για την Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 3 / 2022 , 20:26 από news_room Η Αυστραλία θα χορηγήσει 70 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση θανατηφόρων αμυντικών όπλων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και πυρομαχικών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον. Η Αυστραλία άλλαξε στάση από την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία […]

Ευλάβεια και κατάνυξη στον Εσπερινό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ

Ευλάβεια και κατάνυξη στον Εσπερινό του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 7 / 2023 , 18:52 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Ο περικαλλής ιερός ναός του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2023, είχε πλημμυρίσει από πιστούς όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τον πανηγυρικό εσπερινό και την Αρτοκλασία που τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος […]