18 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Τουρκία

Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Τουρκία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 2 / 2023 , 18:45 από news_room

Με μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Κυβέρνηση στην Τουρκία καθώς οι νεκροί από τους δίδυμους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 έχουν ξεπεράσει τους 45 χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη. Τα συνεργεία διάσωσης επιχειρούν ακόμα για την ανάσυρση τυχών επιζώντων καθώς η γή εξακολουθεί να κινείται και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των διασωστών.

Η πεντάχρονη μπεφίνη από την περιοχή του σεισμού  Χατάϊ στην Τουρκία σβήνει κεράκια της τούρτας των γενεθλίων της. Παρέα της τα παιδιά της γειτονιάς που δεν υπάρχει πιά. Η Μπεφίν και τα κεράκια της είναι η ελπίδα σε μία περιοχή όπου 45 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, όπου δεκάδες χιλιάδες άλλοι δεν έχουν ανασυρθεί και όπου η γή ακόμα τρέμει και τρομοκρατεί. Η μικρή Μπεφίν είναι το πρόσωπο με το χαμόγελο που έχει ανάγκη η Τουρκία καθώς η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που γιγαντώνεται ώρα με την ώρα δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές των σεισμοπαθών, των χαροκαμένων, των διασωστών της Κυβέρνησης.

Ο Ακίν Μποζούρτ, οδηγός μπουλντόζας δηλώνει σε δημοσιογράφο πως: «Όταν ψάχνεις σωρούς ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα, χαιρόμαστε, προσευχόμαστε να βρεθούν πτώματα. Χαιρόμαστε ναί γιατί θα βρεθεί η σορός και θα δοθεί στην οικογένεια του. Προσπαθούμε να βρούμε χαρά στις πιό θλιβερές εμπειρίες της ζωής μας».

Τεράστια νεκροταφεία

Πόλη την πόλη σε μία περιοχή σαν την έκταση της Ελλάδας απλώνονται τεράστια νεκροταφεία. Υπάρχουν οι μικρές αλλά ταυτόχρονα και οι τόσο μεγάλες ιστορίες ανθρώπων που γίνονται ήρωες μόνο και μόνο επειδή βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα. Η 17χρονη Λεϊνά είχε ξαπλώσει κάτω από τα μαδέρια που την πλάκωναν σαν μωρό στην κοιλιά της μάνας του. Σε αυτή την θέση την βρήκαν οι διασώστες 248 ώρες μετά τον φονικό σεισμό στο Κουαχράν Μαράς. Την χειρούργησαν στην Λεκάνη και πάει καλά.

Συνεχίζονται οι σεισμοί

Η γή δονείται ακόμα από σεισμούς ισχύος 5 ρίχτερ, κινδυνεύει η ζωή διασωστών από ετοιμόρροπα κτίρια. Η γεωλογική αλλοίωση τρομακτική. Σχηματίστηκε χαράδρα, ένας απόκρημνος γκρεμός εκεί που υπήρχαν καλλιέργειες, κτήματα και ελιές.

Στη Συρία

Και στην Συριά βρίσκεται η ελπίδα στα μάτια ενός μικρού μωρού όπου το ανέσυραν ορφανό από μάνα και πατέρα, χωρίς αδέρφια, όλοι νεκροί πλάϊ του στο σημείο στο σημείο που το ανέσυραν, το υιοθέτησαν οι θείοι του. Ο θείος του βρέφους δηλώνει στις κάμερες πως: «Αυτό το κορίτσι (μωρό) σημαίνει τόσα πολλά για εμάς, γιατί δεν απέμεινε κανείς από την οικογένεια της πέραν αυτής. Θα είναι μία ανάμνηση για μένα, την θεία της και για όλους τους συγγενείς μας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε στην Δαμασκό για να μοιραστεί στις ισοπεδωμένες περιοχές. Εκεί που υπήρχαν πόλεις έχουν απλωθεί σκηνές, σε στρατόπεδα σεισμοπαθών και η γή τρέμει.

Πηγή: Με πληροφορίες από τον ANT1 news.

 

Σχετικά Άρθρα

Άγουρα Κεράσια του Μιχαήλ Άνθη στο Θέατρο Αυλαία

Άγουρα Κεράσια του Μιχαήλ Άνθη στο Θέατρο Αυλαία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 0:37 από news_room Στάθης και Φανή ζουν την φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την […]

Eγκύκλιος Μητροπολίτη Λεμεσού - egkyklios mitropoliti lemesou gia to klisimo ton ekklision adologala ekklisiastika nea eidiseis enimerosi mitropoli lemesoy mitropolitis

Σκληρή απάντηση Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 16:25 από news_room Σκληρή απάντηση Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Μέ πολλή θλίψη ἀναγκάζομαι νά γράψω αὐτά τά λίγα λόγια, γιατί στίς ἅγιες αὐτές μέρες καί στίς δύσκολες ὧρες ἀγωνίας καί τόσων ἄλλων σοβαρῶν προβλημάτων πού ταλανίζουν τόν κόσμο ὁλόκληρο διάλεξε ὁ προκαθήμενος τῆς Ἐκκλησίας μας […]