21 °C Athens, GR
16/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής Ο Πατριάρχης του Γένους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στην Αθήνα Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε η Ελληνική Ένωση Market Access Ο Αλέξιος και ο Ιωάννης, δύο αδέρφια γόνοι παλαίας αριστοκρατικής οικογένειας, ιδρυτές της Ι.Μ. Παντροκράτορος Αγίου Όρους Ο Άρραφος Χιτώνας Του Kυρίου μας Ιησού Χριστού απο την Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Νίκου Δένδια με ομογενείς στην Βοστώνη

Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 2 / 2023 , 12:01 από news_room

Συνάντηση με τους δέκα Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε το απόγευμα της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνός.

Η συνάντηση που πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση έλαβε χώρα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας Αγρινίου και ασχολήθηκε με τρέχοντα διοικητικά και ποιμαντικά θέματα.

Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την Α’ Σύναξη Ιεροψαλτών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καινουρίου και για την Σύναξη των νέων Μελών των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου.

Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τα πρώτα Εγκαίνια Ιερού Ναού που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

Ορίστηκε το πρόγραμμα και οι ομιλητές των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, τον Αστακό, τη Βόνιτσα και το Θέρμο.

Το Συμβούλιο των Αρχιερατικών Επιτρόπων ασχολήθηκε με θέματα οργάνωσης του Κατηχητικού και του Ιεροκηρυκτικού έργου, αλλά και της οργάνωσης των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και επικαιροποίησε τους καταλόγους των κληρικών που κηρύττουν τον θείο λόγο και των κληρικών που ασκούν το έργο της πνευματικής πατρότητος. Επίσης ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα των Ιερατικών Συνάξεων έως και τον Μάιο, με ομιλητές διακεκριμένους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τον προγραμματισμό νέων χειροτονιών.

Τέλος, προγραμματίστηκαν η Α’ Σύναξη Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και η Α’ Σύναξη Κατηχητών και Ιερέων Νεότητος το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στο Ιερό Μετόχι Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Παναιτωλίου.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογή Αρχιερέων στην Κωνσταντινούπολη: Επίσκοπος Ναζιανζού εκλέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 17:42 από news_room  Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται ὅτι κατά τήν σημερινήν συνεδρίαν αὐτῆς, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, εἰσηγήσει τῆς Α.Θ.Παναγιότητος, ἐξέλεξε παμψηφεί: 1) Τόν Θεοφιλ. Ἐπίσκοπον Κρατείας κ. Ἀνδρέαν τῆς ἐν Καναδᾷ ὑπό τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον Οὐκρανικῆς παρουσίας ἐπαρχιοῦχον Ἐπίσκοπον Τορόντο. 2) Τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου […]

Συνελήφθησαν οι δυο που απέδρασαν από τη Μενόγεια

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 19:43 από news_room Συνελήφθησαν οι δυο που απέδρασαν από τη Μενόγεια Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, συνελήφθηκαν μετά από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας και συντονισμό από το Κέντρο Κρίσεως του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε ανοικτή περιοχή του χωριού Μαρώνι, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, οι δύο καταζητούμενοι 25χρονοι, […]