21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σύλληψη 15χρονου που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 16χρονο για να τον ληστέψει στα Πατήσια

Σύλληψη 15χρονου που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 16χρονο για να τον ληστέψει στα Πατήσια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 2 / 2023 , 15:38 από news_room

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 15χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για απείθεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, παρέα πέντε ατόμων πλησίασαν απειλητικά, στην περιοχή των Πατησίων, τον 16χρονο που ήταν μαζί με έναν 17χρονο φίλο του. Αρχικά τους επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ οι δύο ανήλικοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο τρέχοντας. Οι δράστες, όμως, τους κυνήγησαν και μετά από λίγο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο και ένας εξ αυτών, ο 15χρονος, τον μαχαίρωσε και τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη και το δεξί πόδι. Αμέσως μετά, του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος είναι γιος του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία, όπου έχασε την ζωή του 39χρονος Αλβανός, έπειτα από σφαίρα που δέχθηκε, από ομοεθνή του, κατά τη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού μεταξύ μελών δύο συμμοριών, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση μαζί τους και ενώ καθόταν σε κοντινό σημείο.

Όσον αφορά τον 15χρονο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί, ενώ έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών.

Δ.Κ.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 18:40 από news_room Συνάντηση είχε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου. Συζητήθηκαν τα θέματα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και η αναγκαιότητα πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση της […]

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Μεταφορά του Αγίου Φωτός

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 4 / 2022 , 14:48 από news_room Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινώνεται ὅτι τό Ἅγιον Φῶς θά μεταφερθῆ τό ἑσπέρας τοῦ Μ. Σαββάτου, 23ης Ἀπριλίου 2022, ἐκ τοῦ Ἀερολιμένος τῶν Ἀθηνῶν εἰς τόν Ἀερολιμένα Ἡρακλείου, διά πτήσεως τῆς Ἀεροπορικῆς Ἑταιρείας Sky Express (Ἀριθμ. πτήσεως GQ2022, προβλεπομένη ὥρα ἀφίξεως εἰς τό Ἡράκλειον 19.50’). […]