21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 2 / 2023 , 14:37 από news_room

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote στη Βικτώρια, υποδέχθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δια της τελέσεως του Μυστηρίου του αγίου Βαπτίσματος, έναν νεαρό άνδρα ο οποίος προέρχεται από την ισλαμική θρησκεία.

Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Ο 28χρονος Ahmad Khodr, που μετά τη βάπτισή του έλαβε το όνομα Άγγελος, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Λίβανο. Από νεαρή ηλικία, αλλά και ύστερα από τη μετανάστευσή του στην Αυστραλία, αναζητούσε διαρκώς την αλήθεια γύρω από την πίστη και τον αληθινό Θεό, χωρίς να επαναπαύεται σε όσα είχε διδαχθεί στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

«Ποτέ δεν είχα γαλήνη μέσα μου. Πάντοτε κάτι έλειπε από τη ζωή μου, αλλά δεν ήξερα τι», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Πίστεψα στον Θεό, μεγάλωσα με την ισλαμική πίστη, αλλά είχα την αίσθηση ότι ο Θεός ήταν διαφορετικός από αυτόν για τον οποίο μου είχαν μιλήσει όταν ήμουν παιδί. Μια μέρα έτυχε να βρεθώ μπροστά σε μια ορθόδοξη εκκλησία, μπήκα μέσα και αυτό ήταν· γνώριζα πια ότι η αλήθεια βρισκόταν εδώ, την ένιωσα. Και αντιλαμβανόμουν πλέον ότι ήταν στη διάθεσή μου, για να την ασπαστώ».

Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Το επόμενο βήμα του νεαρού άνδρα ήταν να επισκεφθεί το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» στο Northcote. Εκεί ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία για την Ορθόδοξη πίστη, ενώ παράλληλα βίωσε τη φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων με τους οποίους συναναστράφηκε. «Δεν με έκριναν, ούτε ένιωσα να απειλούμαι», ανέφερε για την εμπειρία του αυτή. Κατόπιν, συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ευμένιο, ο οποίος του σύστησε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα κατήχησης, διάρκειας οκτώ εβδομάδων. Ακολούθησε την παραίνεση του Επισκόπου Κερασούντος και κατά την περίοδο κατήχησης απέκτησε την ευκαιρία να γνωρίσει βαθύτερα την Ορθόδοξη πίστη και το περιεχόμενο της χριστιανικής διδασκαλίας. «Το έκανα και έμαθα τόσα πολλά, και όλα είχαν νόημα. Η καρδιά μου άλλαξε, γνώρισα τον Χριστό και αποφάσισα να βαπτιστώ», επισήμανε.

Στο τέλος του ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ευμένιος μετέφερε στον νεοφώτιστο Άγγελο τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ τον καλωσόρισε εκ μέρους του Ποιμενάρχου του, όλων των Επισκόπων και του ιερού Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, επισημαίνοντάς του ότι αποτελεί πλέον μέλος της ορθόδοξης οικογένειας της πέμπτης ηπείρου.

Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βικτώρια της Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Νέες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στην περιοχή της Μαλακάσας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 17:12 από news_room Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή της Μαλακάσας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαλακάσας (44,5ο χλμ- έως 47,8ο χλμ), με σκοπό με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών. Ειδικότερα, από το Σάββατο 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 11 […]

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης τα Εγκαίνια της HORECA 2022 στο Metropolitan Expo

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 2 / 2022 , 16:20 από news_room Σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2022 τελέστηκαν τα εγκαίνια της HORECA 2022 στο Metropolitan Expo. Στα εγκαίνια παρέστη ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Άδωνης Γεωργιάδης παρουσία Υφυπουργών, εκπροσώπων της καφεστίασης και των ξενοδοχείων και πλήθους κόσμου. Ο κος Υπουργός από το βήμα της εκδήλωσης τωμ εγκαινίων στην […]