13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 2 / 2023 , 9:01 από news_room

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών».

«Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να απαντήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου, το μπαλόνι καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου έξι ναυτικών μιλίων από τα παράλια των ΗΠΑ. Χτυπήθηκε από πύραυλο AIM-9X που εκτοξεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-22 και δεν υπήρξαν παράπλευρες ζημιές ή κίνδυνος για τους πολίτες, συμπλήρωσε.

Το κινεζικό μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου, πέρασε στον εναέριο χώρο του Καναδά στις 30 του μηνός και την επομένη ξαναμπήκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Ο αμερικανικός στρατός θα επιδιώξει να ανασύρει το ωφέλιμο φορτίο του μπαλονιού. Σύμφωνα με αξιωματούχο, τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε μια ακτίνα 11 χιλιομέτρων.

Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι χρησιμοποιήθηκε από την Κίνα σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει στρατηγικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Αντιθέτως, το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι το μπαλόνι εξυπηρετούσε «ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως μετεωρολογικούς» και ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστούσε στρατιωτική απειλή για τις ΗΠΑ. Είχε χαρακτηρίσει «ατύχημα» την είσοδό του στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας». Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να δυσφημίσουν την Κίνα.

Πηγή: AFP, Xinhua, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην Αντικατοχική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην Αντικατοχική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 8 / 2023 , 5:12 από news_room Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην Αντικατοχική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια» Στην εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου «Η Άσσια» βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εκφώνησε και επίκαιρη ομιλία. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου: Είναι κάποιες σελίδες της Ιστορίας […]

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο 2023

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 9 / 2023 , 5:20 από news_room Αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας είναι η πρώτη μεγάλη συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος στις 24 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή δύο λυρικών τραγουδιστών διεθνούς ακτινοβολίας, της ρωσίδας σοπράνο Elena Stikhina [Έλενα Στίχινα] και του διεθνώς καταξιωμένου έλληνα […]