27 °C Athens, GR
23/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 2 / 2023 , 17:51 από news_room

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, έγινε θερμά δεκτός από τον Εξοχ. Πρέσβυ της Αιγύπτου στην Κένυα, ο οποίος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία. Παρευρέθησαν δεκάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος στην Κένυα, μεταξύ των οποίων οι Πρέσβεις των χωρών Ελλάδος, Ουγκάντας , Ερυθραίας, Μοζαμβίκης, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ζιμπάμπουε κ.α., ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κένυα και ο Εξοχ. Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κένυας.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβυς εξήρε το έργο και την παρουσία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην χώρα του, στην ιστορική του παρουσία, καθώς και στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου χαιρέτισε το ποίμνιό του στην Αίγυπτο.

Δείτε επίσης:

Η Α.Θ.Μ., αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Εξοχ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο τον αλλά και στο Πατριαρχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι τα χέρια μου ελεύθερα να λατρεύω τον Θεό και να επιτελώ απρόσκοπτα το έργο μου στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου. Αυτό γίνεται χάρι στον Πρόεδρό μας κ. Σίσι».

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, η Α.Θ.Μ. και η συνοδεία του, αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι για την πόλη του Νιέρι, ξεκινώντας την ποιμαντορική του περιοδεία στην Ιερά Επισκοπή του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Με την άφιξή του στην πόλη του Νιέρι, ο Μακαριώτατος, θεμελίωσε Ιερό Ναό ο οποίος θα χτιστεί επ’ ονόματι των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και ένα Νοσοκομείο. Το υπό ανέγερση Νοσοκομείο θα χτιστεί σε οικόπεδο το οποίο δώρισε ο Αιδεσ. Πρωτ. Samuel Kariuki Maina, υπό την ευγενή δωρεά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Ο Σεβασμιώτατος είναι συγκυρηναίος και συμπαραστάτης του πολυεπίπεδου Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου μας, καθώς με τις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου αναφορικά με τις ανάγκες του Πατριαρχείου, προσφέρει ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Ιεράς Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κλήρο της Επισκοπής και εψάλη προς τιμήν Του Δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων όπου με τον εμπνευσμένο λόγο του έδωσε δύναμη και ελπίδα στα ορφανά κορίτσια του Ιδρύματος.

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου στην Κένυα

Σχετικά Άρθρα

Mounir Bouchenaki was received by His Eminence Archbishop Elpidophoros

Πληροφορίες για την κατάσταση της Αγίας Σοφίας έδωσε ο Ειδικός Σύμβουλος της Unesco στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 1:43 από news_room Πληροφορίες για την κατάσταση της Αγίας Σοφίας έδωσε ο Ειδικός Σύμβουλος της Unesco στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Στις 18 Οκτωβρίου 2022, ο Δρ. Μουνίρ Μπουχενάκη έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στη Νέα […]

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας σχετικά με περιστατικό σε λύκειο της Λευκωσίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 21:05 από Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ενημερώνει πως το απαράδεκτο περιστατικό οχλαγωγικής «εισβολής» εξωσχολικών στοιχείων σε λύκειο της περιοχής Λευκωσίας, διερευνάται από την Αστυνομία. Εξετάζεται και η διασύνδεση του με την απόπειρα που έγινε τις προηγούμενες μέρες για […]

Pin It on Pinterest