23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το μεταναστευτικό επιστρέφει ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε.

Το μεταναστευτικό επιστρέφει ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 7:06 από news_room

Σύμφωνα με τον Ζερόμ Βινιόν, εμπειρογνώμονα του ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ, το ζήτημα της μετανάστευσης επιστρέφει στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των εργασιών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον Ζερόμ Βινιόν, εμπειρογνώμονα του ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ, το ζήτημα της μετανάστευσης επιστρέφει στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των εργασιών της Ε.Ε.

Αυτό, κατά τη γνώμη του, συμβαίνει για τρεις λόγους:

• Πρώτον, διότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και αναμένονται νέες αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας, οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη από την Ουκρανία ανέρχονται σε σχεδόν 8 εκατομμύρια, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί.

• Δεύτερον, διότι υπάρχει συζήτηση για τη νόμιμη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε πολλές χώρες. H Κομισιόν έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις σχετικά με την ψήφιση ανάλογης νομοθεσίας, καθώς εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν έως το 2030 θα δημιουργήσουν την ανάγκη για επιπλέον εργαζομένους από τους περίπου τρία εκατομμύρια μετανάστες που φτάνουν (νόμιμα ή παράνομα) κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

• Τρίτον, διότι η γαλλοϊταλική σύγκρουση για το πλοίο «Ocean Viking» τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε την ανάγκη για πρόοδο. Τότε, το πλοίο της γαλλικής ΜΚΟ SOS Mediterranee στο οποίο επέβαιναν 230 διασωθέντες μετανάστες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί τριών ετών, είχε λάβει την άρνηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μελόνι να δέσει στην Ιταλία, ως συνέχεια της απόφασης της πρωθυπουργού να κλείσει εντελώς τα λιμάνια της χώρας στους μετανάστες.

Σημειώνει επίσης ότι η ροή των παράτυπων αφίξεων αυξάνεται, ιδίως μέσω της οδού των Δυτικών Βαλκανίων, και ότι ο Frontex μέτρησε περίπου 330.000 παράνομες αφίξεις στην Ε.Ε. το 2022. Σύμφωνα με τη γαλλική Les Echos, από τις περίπου 340.000 αποφάσεις επαναπατρισμού που εκδόθηκαν το 2021 στην Ε.Ε., μόνο το 21% εφαρμόστηκε πραγματικά, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Eurostat. Μέχρι στιγμής οι 27 χώρες της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σχετικά με το προτεινόμενο από την Επιτροπή (το 2020) συνολικό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 8-9 Φεβρουαρίου αναμένεται, κατά την εφημερίδα, να δώσει σημαντική ώθηση στο ζήτημα.

Πηγή: Kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης & Θρησκευτικοί Ηγέτες οι καλεσμένοι του Προέδρου Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 5 / 2021 , 1:06 από news_room Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με εκπροσώπους των μειονοτικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Τουρκίας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους Πηγή: adologala.gr – φωτογραφίες: πρακτορεία ειδήσεων

Ο Ερντογάν θέλει να εργαστεί για τη “σταθερότητα” στο Αφγανιστάν ώστε να ανακόψει ένα κύμα προσφύγων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 5:23 από news_room Η Τουρκία θέλει να εργαστεί από κοινού με το Πακιστάν για μια σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν προκειμένου να ανακόψει μια συρροή προσφύγων από την εμπόλεμη αυτή χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο μεταναστευτικό […]