18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Στην Μόσχα τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος

Στην Μόσχα τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 1 / 2023 , 1:06 από news_room

Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Ιανουαρίου 2023, κατά την εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού με το παλαιό ημερολόγιο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος τέλεσε στον ιερό καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα τις χριστουγεννιάτικες ιερές ακολουθίες του Μεγάλου Αποδείπνου, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας του ιερού Χρυσοστόμου.

Η χριστουγεννιάτικη πατριαρχική ακολουθία μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα «Πέρβι», «Ρωσία 1» και «Σπας», καθώς και από την επίσημη διαδικτυακή πύλη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Patriarchia.ru.

Κατά τα καθιερωμένα, προ της ενάρξεως της ακολουθίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας απηύθυνε σε ζωντανή μετάδοση ευχετήριο μήνυμα για τα Χριστούγεννα προς τους τηλεθεατές:

«Την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων απευθυνόμενος προς όλους σας, αγαπητοί μου, θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ καθένα από εσάς. Φθάσαμε στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη πανήγυρη. Δοξάζουμε τον γεννηθέντα Σωτήρα του κόσμου. Δοξάζουμε τη φανέρωση ιδιαιτέρου ελέους του Θεού στο γένος των ανθρώπων, διότι διά της ελεύσεως στον κόσμο του Ιησού Χριστού, Υιού του Θεού και Υιού του Ανθρώπου, αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους η μεγαλύτερη αλήθεια για τη δική τους ύπαρξη. Η αλήθεια, που εμπεριέχει το γνήσιο σύστημα των αξιών, ακολουθώντας τις οποίες ο άνθρωπος αποκτά το πλήρωμα του γίγνεσθαι.

Η αλήθεια και η ζωή αυτή αποτελούν τις πλέον σημαντικές διαστάσεις της ανθρώπινης υπάρξεως. Εορτάζουμε όχι απλώς ένα ιστορικό γεγονός, όπως θεωρούν ορισμένοι, αλλά εορτάζουμε ένα γεγονός, το οποίο άλλαξε απότομα όλον τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας και οι δύο χιλιετίες, που ακολούθησαν, πλήρως αποδεικνύουν την αλήθεια όλων αυτών. Και εμείς, άνθρωποι του 21ου αι., προσεγγίζοντας αυτή την ιστορία, την Πηγή αυτής της ιστορίας, τον Κύριο και Σωτήρα μας, εορτάζοντας την έλευσή Του στον κόσμο, αγγίζοντάς την με τη διάνοια και την καρδιά αναμφισβήτητα αποκτούμε και τη σοφία, και τη δύναμη, και ενισχυόμαστε στη ζωή μας. Ο Κύριος και Σωτήρας μας μάς δίνει και τη δύναμη και την ίδια τη ζωή. Και εάν ο άνθρωπος χάνει την πίστη, χάνει και τη δυνατότητα να στηρίζεται στη βοήθεια του Θεού και τη δύναμη του θεού στην πορεία της ζωής του.

Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα πολλές δυσκολίες, δοκιμασίες, γεγονός που αποπροσανατολίζει την προσωπικότητα και πολύ συχνά μεταστρέφει το επίκεντρο της προσοχής ενός ατόμου από το πιο σημαντικό – από τον Θεό και από τη ζωή του – σε κάποιους άλλους στόχους και αξίες. Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, οι σκέψεις μας για την έλευση του Σωτήρα στον κόσμο, η προσευχή μας αυτή την ημέρα, είναι σε θέση να βοηθήσει να επανέλθουμε στην οδό, που είναι γεμάτη αλήθεια και οδηγεί στη ζωή και να αποκτήσουμε την πληρότητα στη ζωή.

Εύχομαι σε όλους να ζήσουμε τη σημερινή νύκτα των Χριστουγέννων με ιδιαίτερο τρόπο, να βιώσουμε την παρουσία του Θεού, να προσευχηθούμε ολοψύχως υπέρ των συγγενών και οικείων, υπέρ της Πατρίδας μας, υπέρ όσων υποφέρουν σήμερα, υπέρ των αδελφών μας στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται σήμερα από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, από εκείνη τη Λαύρα, η οποία επί αιώνες ήταν φύλακας της γνήσιας, ανόθευτης Ορθοδοξίας. Ας προσευχηθούμε υπέρ των αδελφών μας, υπέρ των ομολογητών της πίστεως του Χριστού κατά τον 21ο αι. Με την προσευχή μας και την επίδειξη της αλληλεγγύης και αγάπης έναντι τους, ας μείνουμε σήμερα μαζί με αυτούς και με τις θλίψεις τους. Και πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί οι διαβολικοί πειρασμοί θα παρέλθουν και κάποτε, με την πάροδο του χρόνου, πολλοί με ειρωνεία, ίσως απλώς και με μειδίαμα θα ενθυμούνται τις πενιχρές απόπειρες να διαλυθεί η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Ας προσευχηθούμε υπέρ των αδελφών μας στη γη της Ουκρανίας. Ας προσευχηθούμε και υπέρ της χώρας μας, του κράτους της Ρωσίας, υπέρ των πολιτικών Αρχών και του στρατού. Ας προσευχηθούμε υπέρ των οικείων και συγγενών σε αυτή την αγία και λαμπροφόρο νύκτα, επ’ ελπίδι ότι με τη δύναμη και τη χάρη του Θεού θα νικήσει η δικαιοσύνη, θα επικρατήσει η αλήθεια και ο Κύριος, ο Οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, θα μας δώσει τη χάρη και τη δύναμη και την ικανότητα να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες στην πορεία της ζωής μας.

Χρόνια σας πολλά για την εορτή των Χριστουγέννων, αγαπητοί μου!»

Τη νύκτα των Χριστουγέννων επίσης συλλειτούργησαν με τον Αγιώτατο Πατριάρχη ιεράρχες και κληρικοί της πόλεως της Μόσχας και παρέστησαν πολιτειακοί και πολιτικοί άρχοντες.

Ανεγνώσθη το μήνυμα των Χριστουγέννων του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου προς τους ιεράρχες, τους ιερείς, τους διακόνους, τους μονάζοντες και όλα τα πιστά τέκνα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τον πρωθιερέα Μιχαήλ Ριαζάντσεφ, εφημέριο του ιερού ναού Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο στο εκκλησίασμα.

Αμέσως μετά ο κ. Κύριλλος δέχθηκε ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων από εκπροσώπους του κινήματος νεολαίας «Πατριαρχικοί Εθελοντές», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών.

Фото Олег Варов

Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη ΜόσχαΗ Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στη Μόσχα

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή»

Εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια με θέμα : «Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής και η αναβάθμισή του στην ψηφιακή εποχή»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 9 / 2022 , 16:35 από news_room Το διπλό στόχο να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια η ποσότητα των προϊόντων που διακινούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα και να ενισχυθεί η αγροτική εκπαίδευση, έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε ομιλία του στη Βέροια. Την εκδήλωση οργάνωσε η […]

Επαφές του Υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη

Επαφές του Υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 6 / 2022 , 9:01 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε την 31η Μαΐου 2022, σειρά επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τον Προέδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο Γερουσιαστή Robert Menendez […]