17 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις

Πυρά εναντίον εκκλησίας του Λονδίνου, έξι τραυματίες

Πυρά εναντίον εκκλησίας του Λονδίνου, έξι τραυματίες

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 1 / 2023 , 8:42 από news_room

Κοριτσάκι 7 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τραυματίστηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Σάββατο εναντίον εκκλησίας στο Λονδίνο, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν και εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πιστοί που είχαν πάει σε μνημόσυνο μητέρας και κόρης που πέθαναν με διαφορά μερικών εβδομάδων τον Νοέμβριο έτρεχαν να σωθούν στην καθολική εκκλησία της βρετανικής πρωτεύουσας που έγινε στόχος ενόπλων.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί προήλθαν από όχημα εν κινήσει, το οποίο απομακρύνθηκε αμέσως» από τον τόπο του εγκλήματος, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, απευθύνοντας έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες και όσοι έχουν βίντεο τραβηγμένα με κινητά τηλέφωνα ή από κάμερες παρακολούθησης.

«Άκουσα αυτή τη δυνατή εκπυρσοκρότηση, σκέφτηκα πως αυτό δεν ήταν φυσιολογικό, αμέσως μετά κόσμος φώναζε και έκλαιγε», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Εκτός από την 7χρονη, τραυματίστηκαν επίσης 12χρονο κορίτσι και τέσσερις γυναίκες. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο Κάμντεν, σε μικρή απόσταση από τον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό Γιούστον.

Το δεύτερο μικρό κορίτσι μπόρεσε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες για ελαφριά τραύματα στα πόδια. Οι γυναίκες, από 21 ως 54 ετών, οι ζωές των οποίων δεν θεωρείται πως κινδυνεύουν, συνεχίζουν να νοσηλεύονται, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο MyLondon ότι τα πυρά βλήθηκαν καθώς οι άνθρωποι που είχαν πάει στο μνημόσυνο παρακολουθούσαν να αφήνονται περιστέρια ελεύθερα προς τιμή των δυο γυναικών.

Ο ιερωμένος της εκκλησίας Τζέρεμι Τρουντ διευκρίνισε στο PA ότι το μνημόσυνο έγινε για να τιμηθούν η Σάρα Σάντσες, 20 ετών, και η μητέρα της, που πέθαναν μια διαφορά 25 ημερών η μια από την άλλη τον Νοέμβριο, η πρώτη εξαιτίας λευχαιμίας, η δεύτερη εξαιτίας θρόμβωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αρχιερατικό Συλλείτουργό στη Παναγιά Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 8 / 2021 , 22:43 από news_room Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 15-8-2021 στο πάνσεπτο και περιώνυμο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε κατά τη διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Στην πανηγυρική […]

Δυο συλλήψεις στη Λεμεσό μετά τον εντοπισμό πλαστού εγγράφου ΥΚΑ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 6 / 2021 , 5:27 από news_room Χειροπέδες σε 27χρονο και 39χρονη πέρασε την Κυριακή η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά την διαπίστωση ότι έγγραφα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν πλαστά. Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στη σύλληψη 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος στις 10 Ιουνίου επισκέφθηκε το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη για έκδοση […]