13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Πατριαρχείο Σερβίας: Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα

Πατριαρχείο Σερβίας Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα 2023

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 1 / 2023 , 19:21 από news_room

Ο μακ. Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σήμερα  7 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής της Γέννησης του Κυρίου και Σωτήρος  ημών Ιησού Χριστού, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ναό του Αγίου Σάββα στο Vračar.

Η Αυτού Μακαριώτητα ο κ. Πορφύριος λειτούργησε συμπαραστατούμενος από επισκόπους , αρχιμανδρίτες, πρωτοπρεσβύτερους Αρχιδιάκονους κα.

Στην εορταστική συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και  Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivica Dačić, ο Διευθυντής της Διοίκησης για τη Συνεργασία με τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες Δρ. Vladimir Roganović, ο βουλευτής Sanja Lakić, ο πρίγκιπας Filip και η πριγκίπισσα Danica Karađorđević.

Έψαλλε η χορωδία του Ναού του Αγίου Σάββα υπό την  διεύθυνση της Δρ. Katarina Stanković, καθώς και η Παιδική Χορωδία Rastko υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Milena Antović.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ο Πορφύριος κήρυξε τον Θείο Λόγο της εορτής των Χριστουγέννων λέγοντας:

– Χριστός Γεννάται! Αδέρφια και αδελφές, ανυπομονούμε για τις διακοπές. Χαιρόμαστε για τη γέννηση του Χριστού, χαιρόμαστε μαζί με τον ουρανό και τη γη, χαιρόμαστε με όλη τη δημιουργία και με κάθε ζωντανό ον γιατί ήρθε ο Κύριος ανάμεσά μας. Ο Θεός Πατέρας εμπιστεύτηκε τον Υιό του στους ανθρώπους. Πόση εμπιστοσύνη έχει ο Θεός στον άνθρωπο, παρόλο που υπάρχει ένα όριο μεταξύ ουρανού και γης, ότι βρήκε τον δρόμο για εμάς, για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

– Ο Θεός ήρθε ανάμεσά μας και μας αποκάλυψε τι είναι καλό. Ανακαλύφθηκε ότι ο Θεός είναι καλός και ο τρόπος που οδηγεί στο καλό. Ας χαρούμε σήμερα! Είναι ωραίο να χαίρεσαι από κάθε άποψη, αλλά η ουσία, η πληρότητα και το νόημα της χαράς είναι η Θεία Λειτουργία. Κάθε χαρά πρέπει να οδηγεί στην κορύφωση της χαράς, και αυτή είναι η χαρά στη Θεία Λειτουργία όπου λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού με ευσεβή τρόπο.

– Εύχομαι σε όλους ειρήνη, χαρά και αγάπη. Θέλω να επαναλάβω αυτή τη φορά ότι θυμόμαστε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που υπέφεραν όπου κι αν ζουν – όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει την ειρήνη του σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Τη σημερινή χαρά θόλωσε η ατυχία. Κάποιος πυροβόλησε εναντίον δύο νεαρών, τον Miloš και τον Stefan από το Štrpce. Είθε ο Κύριος να χαρίσει με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του το κακό που τους έπιασε να μην ταράξει τη χαρά αυτής της νύχτας, τη χαρά της έλευσης του Χριστού ανάμεσά μας. Είθε να δώσει δύναμη σε αυτούς και τους συγγενείς τους, αλλά και στα άλλα αδέρφια στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, καθώς και σε όλους τους άλλους που ζουν μαζί τους, ειρήνη, ειρήνη που είναι η υπέρτατη αξία. Καλές διακοπές! Ειρήνη Θεού Χριστός γεννάται!

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας και όλων των πατριαρχικών επισκόπων ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Hvostan .

Πατριαρχείο Σερβίας Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα 2023 Πατριαρχείο Σερβίας Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα 2023 Πατριαρχείο Σερβίας Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα 2023 Πατριαρχείο Σερβίας Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Σάββα 2023

Σχετικά Άρθρα

Με επιτυχία η Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας 2023 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Με επιτυχία η Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας 2023 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 11 / 2023 , 1:46 από news_room Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση ασκήσεις, με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης του Αερολιμένα (ΣΑΚΑΑ), τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, την ανταπόκριση των συστημάτων, την εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού στην αντιμετώπιση συμβάντων και, κυρίως, […]

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τους αειμνήστους Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό και Μητροπολίτη Καισαιρείας Πέτρο – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 11 / 2020 , 15:54 από Επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πέτρου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε, σήμερα, Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, μετά τον εσπερινό, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τραγικώς απολέσαντος την ζωήν του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού […]