15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Παραλύει αύριο ολόκληρη η Κύπρος – Παγκύπρια 3ωρη στάση εργασίας – Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι

Παραλύει αύριο ολόκληρη η Κύπρος - Παγκύπρια 3ωρη στάση εργασίας - Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 1 / 2023 , 21:10 από news_room

“Παραλύει” αύριο ολόκληρη η Κύπρος. Μετά το αδιέξοδο που οδηγήθηκαν οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για την ΑΤΑ, δεκάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται να βγούν αύριο στους δρόμους σταματώντας κάθε εργασία από τις 12 το μεσημέρι έως τις τις 3 το απόγευμα. Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα λιμάνια, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα είναι κάποιες από τις ομάδες εργαζομένων που απεργούν αύριο 26 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alpha live της Κύπρου, προσαρμοσμένο είναι το πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές από την τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών.

Οι εξετάσεις στα Λύκεια της Κύπρου

Οι εξετάσεις στην Β΄ Λυκείου, στα μαθήματα Εφαρμογές Πληροφορικής & Ελέυθερο Προοπτικό Σχέδιο θα ξεκινήσουν στις 09:45 ενώ στην Γ΄ Λυκείου οι εξετάσεις στα μαθήματα Αγγλικά, Δίκτυα και Εικαστικές Εφαρμογές  στις 07:45 . Η εξέταση των υπολοίπων μαθημάτων παραμένει ίδια σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Γυμνάσια

Τα μαθήματα σε όλα τα γυμνάσια θα περατωθούν στις 12 το μεσημέρι και ενθαρρύνεται οι γονείς εκείνη την ώρα να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Δημοτικά & Νηπιαγωγεία

Στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία οι δάσκαλοι πρόκειται να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση μόνο από τις 12 το μεσημέρι έως και τη 1α και θα διαμαρτυρηθούν εντός του σχολικού χώρου, χωρίς την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο. Το ίδιο θα ισχύσει και στα ενιαία και ολοήμερα και προαιρετικά ολοήμερα όπου μετά την διακοπή και διαμαρτυρία από την 12 έως την 1α, θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Τα λεωφορεία

Τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και τεχνικές σχολές θα βρίσκονται στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής, με το τελευταίο να ξεκινά από όλα τα σχολεία στις 12 το μεσημέρι. Μεταξύ 12:οο-15:00 δεν θα εκτελούνται δρομολόγια ενώ μετά το πέρας της διακοπής τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά.

Αστικά λεωφορεία

Τα αστικά , περιφερειακά και τα υπεραστικά λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια κατά την διάρκεια της 3ης απεργίας.

Πτήσεις

22 πτήσεις από και πρός τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επηρεάζονται από την παγκύπρια τρίωρη στάση εργασίας. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν προγραμματισμένες 9 αφίξεις και 7 Αναχωρήσεις ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου 3 Αφίξεις και 3 Αναχωρήσεις με τις εταιρίες να έχουν ήδη ενημερώσει τους περίπου 4000 επιβάτες των συγκεκριμένων δρομολογίων για τις νέες ώρες των πτήσεων τους.

Ταχυδρομεία

Τρίωρο λουκέτο βάζουν αύριο 26 Ιανουαρίου και τα ταχυδρομεία ως εκ τούτου όλα τα ραντεβού στα κέντρα εξυπηρέτησης πολίτη έχουν ακυρωθεί και καλείται το κοινό όπως προβεί στον σχετικό επαναπρογραμματισμό τους.

Επιμέλεια: adologala.gr 

Σχετικά Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Μάνα Εκκλησία διέσωσε το Γένος» – Μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου στο Πήλιο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 13:04 από Την μνήμη του τοπικού μας Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου εόρτασε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό, στην γενέτειρά του, τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε υπαιθρίως, στο αμφιθεατρικό προαύλιο του Ναού, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, […]

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Θησείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 1 / 2022 , 16:35 από news_room Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 η Θεία Λειτουργία της εορτής των αγίου Αθανασίου και Κυρίλλου Αρχιεπισκόπων Αλαξανδρείας και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Θησείο. Της Θείας Λειτουργίας προξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, συνιερουργούντων των ιερέων του […]