19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Οι νοσηλευτές της Νέας Υόρκης τερμάτισαν την απεργία μετά από συμφωνίες με νοσοκομεία

Οι νοσηλευτές της Νέας Υόρκης τερμάτισαν την απεργία μετά από συμφωνίες με νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 1 / 2023 , 18:36 από news_room

Μια απεργία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 νοσηλευτές σε δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έληξε μετά από τρεις ημέρες, όταν κατέληξαν σε δοκιμαστικές συμφωνίες με τα νοσοκομεία για τα επίπεδα προσωπικού, λέει το συνδικάτο τους.

Οι νοσηλευτές στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στο Μπρονξ και στο Νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάταν επέστρεψαν στη δουλειά το πρωί της Πέμπτης αφού κατέληξαν σε συμφωνία για «εκτελεστέες ασφαλείς αναλογίες προσωπικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσηλευτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSNA).

Οι προσωρινές συμφωνίες περιλαμβάνουν επίσης αυξήσεις συνολικού ύψους 19 τοις εκατό σε διάστημα τριών ετών. Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ χαιρέτησε τις νοσοκόμες που επέστρεφαν στο όρος Σινά λίγο πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι νοσοκόμες είχαν αποχωρήσει νωρίς τη Δευτέρα αφού οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση ναυάγησαν. Κάθε νοσοκομείο έχει περισσότερες από 1.000 κλίνες και 3.500 ή περισσότερους νοσηλευτές.

«Μέσω της ενότητάς μας και βάζοντάς τα όλα στη γραμμή, κερδίσαμε εκτελεστές αναλογίες ασφαλούς προσωπικού τόσο στο Μοντεφιόρε όσο και στο Όρος Σινά, όπου οι νοσοκόμες απεργούσαν για την περίθαλψη των ασθενών», δήλωσε η πρόεδρος του συνδικάτου Νάνσι Χάγκανς σε δήλωση.

Ο Montefiore συμφώνησε επίσης σε νέες γλωσσικές και οικονομικές κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τα επίπεδα ασφαλούς προσωπικού, βελτιώσεις στην υγεία της κοινότητας και συνεργασίες νοσηλευτών-φοιτητών για την πρόσληψη τοπικών νοσοκόμων στο Μπρονξ για να εργαστούν ως μέλη του συνδικάτου στο Montefiore μακροπρόθεσμα, ανέφερε η ένωση.

Οι νοσηλευτές προχώρησαν σε απεργία αφού οι διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια σταμάτησαν για τα επίπεδα αμοιβών και προσωπικού. Η απεργία ανάγκασε τον Μοντεφιόρε να επαναπρογραμματίσει όλες τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις και επεμβάσεις και να αναβάλει τα ραντεβού σε περιπατητικές τοποθεσίες.

«Σήμερα, μπορούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας ότι η νίκη μας σημαίνει ασφαλέστερη φροντίδα για τους ασθενείς μας και πιο βιώσιμες θέσεις εργασίας για το επάγγελμά μας», είπε ο Χάγκενς.

Αξιωματούχοι της Ένωσης είπαν ότι σχεδίαζαν να δώσουν λεπτομέρειες για την προτεινόμενη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα επικύρωσης σε ενημέρωση αργότερα την Πέμπτη.

Τα νοσοκομεία λένε ότι αντιμετωπίζουν μια εκτεταμένη έλλειψη νοσηλευτικών που η πανδημία επιδεινώθηκε.

«Η διαπραγματευτική μας ομάδα εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο με την ηγεσία του NYSNA για να καταλήξει σε συμφωνία», δήλωσε ο Montefiore σε δήλωση. «Από την αρχή, ήρθαμε στο τραπέζι δεσμευμένοι να διαπραγματευτούμε με καλή πίστη και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που ήταν προτεραιότητες για το νοσηλευτικό μας προσωπικό».

Ο Χότσουλ, σε παρατηρήσεις μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, επαίνεσε τη συμφωνία «για να επιστρέψουν χιλιάδες νοσηλευτές στη δουλειά όπου θέλουν να είναι».

Ο Χότσουλ είπε ότι η τριετής σύμβαση θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το κράτος να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας με καλύτερους μισθούς και συνθήκες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους, προσθέτοντας: «Να ξέρετε ότι σας σέβονται. Να ξέρεις ότι σε εκτιμούν.”

Αξιωματούχοι και μέλη του Σωματείου επαίνεσαν επίσης τη διευθέτηση σε παρατηρήσεις μαζί με τον κυβερνήτη, αποκαλώντας την «ιστορική σύμβαση» που αναγνώριζε το έργο των νοσηλευτών, ειδικά στον απόηχο της πανδημίας COVID-19.

«Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο μια νοσοκόμα του νοσοκομείου Mount Sinai.

Πηγή: Al Jazeera-Πρακτορεία Ειδήσεων – Φωτογραφία άρθρου: Andrew Kelly/Reuters

Σχετικά Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «χρειαζόμαστε όσο ποτέ το Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 6 / 2021 , 15:52 από news_room Λαμπρή η πανήγυρις στην Αγία Τριάδα Νοσοκομείου Βόλου  Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά τον Μέγα Εσπερινό της εορτής του Αγίου Πνεύματος, το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής. Ο Εσπερινός τελέστηκε υπαιθρίως, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου, […]

Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 9 / 2023 , 7:48 από news_room Τήν Τρίτην, 19ην Σεπτεμβρίου 2023, ὁ ἐπικεφαλῆς τῆς Κοπτικῆς Ἐκκλησίας τῆς Μεγάλης Βρεττανίας, Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἄγγελος, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου τῆς Κοπτικῆς Ἐκκλησίας εἰς Ἱεροσόλυμα κ. Ἀντωνίου, ἐπεσκέφθη τόν Πατέρα ἡμῶν καί Πατριάρχην Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον Γ’. Εἰς τήν ἀδελφικήν ταύτην συνάντησιν συνεζητήθησαν […]