17 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 1 / 2023 , 23:47 από news_room

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Της Ακολουθίας προέστη ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Καθηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Ιωάννου Ιωάννου.

Ανάμεσα στους πιστούς που παρέστησαν στον Εσπερινό ήταν και οι κληρικοί, δήμαρχοι και κοινοτάρχες των κατεχόμενων ενοριών της αρχιεπισκοπικής περιφερείας, αφού κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου μετά την Ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η ένατη σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Μακαριώτατος τέλεσε την ακολουθία κοπής της βασιλόπιτας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος απηύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθως, ο Κοινοτάρχης Τραχωνίου Κυθρέας και Εκκλησιαστικός Επίτροπος Παναγίας Θεοτόκου Τραχωνίου Κυθρέας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου διάβασε την δική του ομιλία και εκ μέρους όλων των παρισταμένων ευχήθηκε πρώτα απ΄ όλα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο την πάρα Θεώ δύναμη στα πρωθιεραρχικά καθήκοντα και υποσχέθηκε τη συνέχιση της καλής συνεργασίας όλων, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Θεοφιλέστατο που όλα αυτά τα χρόνια είναι πιστός συμπαραστάτης και καθοδηγητής των εκτοπισμένων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Διαμερίσματος Μεσαορίας), κατόπιν αναθέσεως αυτού του διακονήματος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρό Χρυσόστομο Β΄. Τέλος, ο Μακαριώτατος απηύθυνε τον λόγο του προς τη σύναξη, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ταυτότητάς μας και τη μεταφορά στις νεότερες γενεές του πόθου της επιστροφής στα πατρώα εδάφη.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο Καθεδρικό Ναό, πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής και άλλων επαρχιών.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος, τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος. Επίσης στη Θεία Λείτουργία παρέστησαν στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασία κ. Χριστοφόρος.

Στο τέλος τελέστηκαν Μνημόσυνα αειμνήστων ιεραρχών που σαν σήμερα εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, του Γρηγορίου Μουσουρούλη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, των γονέων του Επισκόπου Μεσαορίας, Γεωργίου και Καλλισθένης, των αναδόχων Στεφάνου και Θεοδώρας καθώς και άλλων ευεργετών και οικείων του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε όπως με τις πρεσβείες του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου να έχουμε όλοι υγεία και δύναμη και να αξιωθούμε να δούμε ελεύθερη την πολυδοκιμασμένη πατρίδα μας.

Ακολουθεί η ομιλία του Κοινοτάρχη Τραχωνίου Κυθρέας και Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Παναγίας Θεοτόκου Τραχωνίου Κυθρέας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου:

Μακαριώτατε, Θεοφιλέστατε, σεβαστό ιερατείο, αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου κ.κ. Γεώργιου, βρισκόμαστε εδώ για ένατη συνεχόμενη χρονιά, για το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας. Ευχαριστούμε πολύ Μακαριώτατε!

Θέλω εκ μέρους όλων να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στο δεσπότη μας, επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη των κατεχομένων μας. Αγωνίζεται ακατάπαυστα, αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να στηρίξει τις ρημαγμένες και λεηλατημένες εκκλησίες μας. Χάρη στις προσπάθειές του, έχουμε τη δυνατότητα να ανάψουμε ένα καντήλι και να προσευχηθούμε σε πολλές από τις κατεχόμενες εκκλησίες μας. Ο Θεοφιλέστατος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές και εκκλησιαστικές αρχές και υπάρχει πλήρης συνεργασία για το καλό του αγώνα μας. Κατά την περσινή χρονιά καταφέραμε να λειτουργηθούμε σε αρκετούς κατεχόμενους ναούς. Ο Θεός να σε ευλογεί, Θεοφιλέστατε, και να σε βοηθά να συνεχίσεις τον αγώνα σου!

Δεν μπορώ να μην θυμηθώ και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το Β΄, που ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζε με κάθε τρόπο. Αιωνία του η μνήμη!

Προσδοκούμε ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία και με το νεοεκλεγέντα αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο. Μακαριώτατε, χρειαζόμαστε τη στήριξη και τις ευλογίες σας για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Αυτές τις στιγμές είναι καλό να αναλογιστούμε όλοι τι κάναμε και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Η ισχύς εν τη ενώσει όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας. Ας βάλουμε λοιπόν όλοι το λιθαράκι μας και με αγάπη, δύναμη και αγωνιστικότητα να σώσουμε τις εκκλησίες μας. Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για τις νεότερες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ευχηθείτε μακαριότατε να έχουμε μια ευλογημένη, ειρηνική και δημιουργική χρονιά! Συνεχίστε να προσεύχεστε στον Μεγαλοδύναμο να ελευθερωθεί η πατρίδα μας, να επιστρέψουμε και να λειτουργηθούμε στα χωριά μας, στις εκκλησιές μας! 49 χρόνια είναι πολλά! Κάθε καλό σε σας και στις οικογένειές σας!

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Σχετικά Άρθρα

Σερρών Θεολόγος «Η αναστάσιμη χαρά δεν επιβάλλεται. Βιώνεται μόνον καρδιακώς»

Η πρώτη Ανάσταση στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 13:41 από news_room Με την παρουσία πλήθους ευλαβών πιστών τελέσθηκε σήμερα το πρωΐ, Μέγα Σάββατο 15 Απριλίου 2023, η ακολουθία του Εσπερινού και η θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου εντός του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου στον ιερό Μητροπολιτικό […]

Ορθόδοξη οργάνωση καλεί τα παιδιά να ενισχύσουν την πίστη τους μέσω διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:16 από news_room Ένας χριστιανικός ορθόδοξος οργανισμός από το Sidney, το υπουργείο Οικογένειας και Φίλων Αγία Υπομονή ξεκίνησε έναν διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών για παιδιά. Η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει την πίστη τους και να τους κάνει να προβληματιστούν σχετικά με το κύριο μήνυμα του Ευαγγελίου: την αγάπη του Θεού […]