24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 1 / 2023 , 3:18 από news_room

Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν χθές Κυριακή Παλαιστίνιο κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ήταν οπλισμένος.

Ο 18χρονος Κάραμ Άλι Άχμαντ Σάλμαν σκοτώθηκε από “τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κοντά στον οικισμό του Κεντούμιμ”, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “ομάδα ασφάλειας των πολιτών” άνοιξε πυρ σε άτομο “που ήταν οπλισμένο με πιστόλι” κοντά στον οικισμό αυτόν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Το Κεντούμιμ έχει οικοδομηθεί σε εδάφη που ανήκουν σε ιδιώτες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι (συμπεριλαμβανομένων δραστών επιθέσεων, μαχητών και πολιτών) έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίζεται σε επίσημες πηγές.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για “ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας” απάντηση από το Ισραήλ μετά τις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν προχθές, Παρασκευή, και χθες, Σάββατο, από δύο Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Την Παρασκευή το βράδυ, 21χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά των περαστικών κοντά σε συναγωγή στη συνοικία ισραηλινών εποίκων Νέβε Γιαακόβ, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Το Σάββατο το πρωί ένας 13χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς στην Σιλωάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δείτε επίσης: 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συζητήσει μέτρα για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Το 2022 ήταν ήδη η πιο φονική χρονιά στη Δυτική Όχθη από το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντα (η παλαιστινιακή εξέγερση από το 2000 ως το 2005).

Σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, η σύγκρουση προκάλεσε πέρυσι τον θάνατο πάνω από 200 Παλαιστινίων και τουλάχιστον 26 Ισραηλινών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις» Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις»

Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 3 / 2023 , 9:26 από news_room Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Σεμινάριο «Αντίδραση Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων στον πόλεμο και τις συγκρούσεις» Εξοχότατε, κα Ingrida Šimonytė, Πρωθυπουργέ της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Εξοχότατε, κυρία Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ομιλητή του Seimas της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε της Ομάδας του ΕΛΚ στο […]

Γερμανικές εκλογές: Eπικρατούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με το 25,7% των ψήφων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 12:17 από news_room Γερμανικές εκλογές: Eπικρατούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με το 25,7% των ψήφων Με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί από τις εφορευτικές επιτροπές, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Γερμανία, μπροστά από τη συντηρητική παράταξη της απερχόμενης καγκελαρίου […]